Elpida Medical

Biorevitalizacija – tretman koji će vaša koža voleti

Izaberite deo teme

Najnoviji tekstovi

Znamo da je leto godišnje doba rezervisano za odmor na suncu, plaži, bazenu. Ipak, ono sa sobom donosi određene probleme, naročito zbog visokog indeksa UV zračenja na šta nas stručnjaci često upozoravaju. Posledice prekomernog izlaganja suncu mogu biti promene na koži, od pojave akni i osipa, do stvaranja pega i fleka. Zato je tokom letnjeg perioda nega ključna kako bismo neometano uživali u njemu bez neprijatnosti koje mogu prouzrokovati razne iritacije i problemi sa licem poput dehidratacije. Uz biorevitalizaciju koja predstavlja kombinaciju hijalurona male molekulske gustine i esencijalnih aminokiselina koža postaje osvežena, elastična i hidrirana i u toku vrelih dana. Aktivni sastojci iz preparata dovode do popunjavanja ekstracelularnog matriksa i obnavljanja slojeva kože na granici epiderma i derma. Na taj način deluju na povećanje volumena uz istovremenu regeneraciju i zatezanje kože sa produženim efektom.

Šta je biorevitalizacija?

Reč je o injekcionoj metodi za intenzivno hidriranje i neinvazivno podmlađivanje kože lica, vrata, dekoltea, šaka, stomaka i unutrašnje strane butina. Preporučuje se kada je potrebno ublažiti negativno dejstvo spoljašnjih faktora budući da ima snažno antioksidativno delovanje, podstiče na samoregeneraciju, poboljšaljava tonus, te strukturu kože na duži vremenski period.

Sprečite starenje uz biorevitalizaciju

Sa prvim znacima starenja poput finih linija i borica, biorevitalizacija je tretman koji će efikasno ukloniti iste zato što su rezultati odmah vidljivi. Postupak koji traje oko pola sata izvodi se upotrebom anestezije, pa je veoma komforan za pacijente. Potom se tankom iglom ili kanilom ubrizgava preparat na bazi hijaluronske kiseline, aminokiselina i vitamina vezujući vodu i stvarajući jaku kolagensku mrežu. Tako koža postaje glatka, besprekorne teksture i sa manje primetnim hiperpigmentacijama.

Biorevitalizacija VS mezoterapija

Za razliku od mezoterapije, biorevitalizacija zahteva manji broj ponavljanja tretmana u seriji kako bi se dobili očekivani rezultati, a ujedno pruža jači efekat, dok mezoterapija traži veći broj procedura i ima kumulativan efekat, te su rezultati sve bolji vremenom.