Hijaluronski fileri u službi lepote | Elpida Group

Hijaluronski fileri u službi lepote

Sa dolaskom proleća, sve veći broj pripadnica lepšeg pola želi da osveži izgled nakon duge zime, a među najefikasnijim tretmanima ističu se hijaluronski fileri čijom se primenom održavaju mladolikost i blistavost.

Šta su hijaluronski fileri?

Kako potreba za podmlađivanjem datira još od davnina, koristili su se različiti preparati koji su ponekad dovodili i do komplikacija budući da nisu bili kompatibilni sa našim organizmom i to se prvenstveno odnosi na kolagen i filere životinjskog porekla. Međutim, sa razvojem tehnologije i intenzivnim širenjem svesti o značaju očuvanja lepog i negovanog izgleda, hijaluronski fileri kao sterilan, biorazgradiv i potpuno bezbedan materijal, omogućili su popunjavanje i konturisanje usana, „brisanje“ tragova umora, finih linija, brazda i bora, kao i mogućnost drugih nehirurških korekcija kojima se ističu jagodice, modeluje brada, linija donje vilice i nos.

Punjenje usana uz hijaluronske filere

Neretko dobijamo pitanja kako se popunjavaju usne i da li je neophodna igla prilikom izvođenja procedure. Važno je naglasiti da intervenciju izvodi isključivo lekar koji poseduje sertifikat o pohađanju edukacije za permanentno profesionalno usavršavanje iz oblasti estetske medicine i svakako će tretman izvoditi iglom ili kanilom ( dugačkom tupom iglom ) u zavisnosti od indikacije, tačnije da li je potrebno istaći ivice usana, naglasiti Kupidonov luk ili sprovesti postupak volumenizacije usana. Kako bi tretman bio komforan za pacijenta, koristi se anestezija u vidu kreme. Za ovu proceduru potrebno je izdvojiti svega pola sata, a kako nije potreban poseban oporavak, ne čudi činjenica što je jedan od najpopularnijih anti – age tretmana. Usne postaju punije, svežije, jedrije i hidriranije, a ti efekti se zadržavaju i do godinu dana kada se tretman može ponoviti. Svakom novom korekcijom, ubrizgava se manja doza hijalurona s obzirom na to da se uvek zadržava određena količina što doprinosi i ekonomičnosti na neki način.

Šta se postiže primenom hijaluronskih filera?

Iz širokog asortimana preparata za rešavanje različitih stanja u komunikaciji sa doktorom koji vrši procenu kože i iznosi rešenja za uočene probleme kao što su podočnjaci, nazolabijalne i marionetske bore, pad tonusa, nedostatak volumena uopšte, mogu se pronaći adekvatni proizvodi koji su sigurni, registrovani i provereni, a njihovu aplikaciju može izvoditi samo edukovan lekar u ordinaciji poštujući medicinsku etiku, primenjujući svoja znanja, veštine i sposobnosti uz pridržavanje higijensko – sanitarnog režima.

Imate pitanja?

Kontaktirajte nas