Laserski tretmani | Elpida Group

Laserski tretmani

U okviru naše ordinacije „Elpida Derm“ pored anti-age tretmana i estetskih procedura, koristimo i dostignuća najsavremenije laserske tehnologije za uklanjanje neželjenih dlačica na licu i telu, kao i tretiranje proširenih kapilara, rozacee i drugih dermatoza.

LASERSKA EPILACIJA

U odnosu na sve ostale načine odstranjivanja malja, laserski pristup zaista nema adekvatnu alternativu, ako se u obzir uzme činjenica da se radi o veoma komfornom tretmanu uz pomoć kog se laserskim snopom odgovarajuće talasne dužine Aleksandritnim laserom (755nm) trajno uklanjaju dlake na bezbedan, siguran i efikasan način.

ZAŠTO JE LASERSKA EPILACIJA ULTIMATIVNI TRETMAN?

Iako se tokom samog postupka oseća blago peckanje, naročito na delovima kože koji su osetljiviji ili su gušće pokriveni dlakama, sasvim sigurno možemo reći da se radi o prijatnom i bezbolnom tretmanu. Laser deluje na pigment dlake što zapravo znači da nije moguće ukloniti prozirne, beličaste i sede dlačice. Bitno je naznačiti da se procedura obavlja tokom rasta dlake budući da je u tom intervalu efikasnije, preciznije i optimalnije delovanje lasera sa pravilno određenim razmacima između dve sesije.

ŠTA MOŽETE OČEKIVATI NAKON TRETMANA?

Mehanizam destrukcije folikula dlake, kod tipa lasera koji koristimo u našoj ordinaciji, zasniva se na fototermalnom efektu, odnosno selektivnoj foto – termolizi. Ako govorimo o trajnoj epilaciji, od izuzetnog značaja jeste značajno smanjenje broja terminalnih ( jakih i crnih) dlaka nakon prvog tretmana. Posle svakog postupka, postiže se TRAJNI gubitak 15 – 20% dlačica sa obrađenog područja, te je u proseku sasvim dovoljno 5 – 6 tretmana u vezanoj seriji za apsolutno odstranjivanje malja. Trajnost gubitka dlake zavisi od tipa, strukture, debljine i boje dlake, ali i od vrste lasera, tako da su efekti laserske epilacije prilično individualni.

KOLIKO TRETMANA JE POTREBNO ZA GLATKU KOŽU BEZ DLAČICA?
Kada se planira laserska epilacija i utvrđuje program sesija, akcenat se stavlja na broj tretmana i vremenski razmak između njih što direktno zavisi od anatomske lokalizacije tretirane regije, pa se tako kod uklanjanja nausnica tretman ponavlja na 4 do 6 nedelja, za zonu pazuha i prepona na 6 do 8, a za cele noge na 8 do 10 nedelja. Novoizrasla dlaka ( posle postupka laserske epilacije) znatno je ređa, paperjasta i daleko tanja u odnosu na one koje u datom trenutku nisu bile u fazi rasta, iako su pogođene laserskim snopom.

Može se očekivati lokalna iritacija u vidu crvenila, gotovo retko otečenost na mestu delovanja lasera i ove pojave povlače se za nekoliko dana. Posle tretmana nije poželjno nanositi bilo kakvu kozmetiku na tretirane zone u roku od 24h, već kožu negovati blagim sapunom i vodom. Naša preporuka je da se ne izlažete sunčevim zracima i ne odlazite u solarijum kako bi se prevenirao nastanak hiperpigmentacija.
Takođe, koža potamnela usled izlaganja suncu ili veštačkim izvorima UVA zraka ( solarijum) slabije reaguje na lasersku epilaciju, a rizik od nastanka neželjenih pojava je veći i tada mogu nastati mehurovi zbog rascepa u koži, hiperpigmentacije. Kada uočimo maljavost muškog tipa kod žena, rezultati laserske epilacije neće biti potpuni dok kog se ne ukloni uzrok bolesti ili određenog stanja. Zbog svega navedenog, donesite pametnu odluku u korist sopstvenog zdravlja, nege i lepote i opredelite se za stručnjake sa dugogodišnjim iskustvom.

Neretko smo svedoci situacije na tržištu lepote i nege da se tretmani ovog tipa izvode u kozmetičkim salonima i uz neproverene aparate, tako da vas savetujemo da se pre nego što se odlučite za lasersku epilaciju, detaljno informišite i edukujete, te svoje zdravlje prepustite ekspertima.

Mi koristimo dugopulsni laser ALEXANDRITE 755 nm sa naučnom potporom, mnogobrojnim kliničkim studijama i odličnim rezultatima u praksi. Takođe, imamo najnoviju lasersku platformu proizvoda Quanta Sistem iz Milana koja sadrži dvostruki laserski snop ( dve lampe) kojim se postiže maksimalan efekat u najkraćem vremenskom periodu. Ovaj tip lasera ima najkraću talasnu dužinu, te je senzacija tokom tretmana u vidu peckanja znatno ublažena, a dodatno hlađenje sondom čini da čitav postupak bude jedno prijatno iskustvo.

Jako je važno naglasiti da tretman izvodi pod nadzorom lekara specijaliste koji je posebno edukovan i sertifikovan u radu sa laserima koji će vas upoznati sa svim benefitima procedure, ali i eventualnim neželjenim reakcijama.

LASERSKO UKLANJANJE KAPILARA

Laserski tretman vaskularnih promena predstavlja neinvazivnu metodu uklanjanja crvenih, plavih i ljubičastih kapilara i vena, crvenih mladeža ( hemangioma) i drugih promena krvnih sudova na koži lica i tela zahvaljujući laserskom snopu odgovarajuće talasne dužine.

KAKO MI TO RADIMO?

Quanta Sistem Light A Star kao laserski sistem, omogućava odstranjivanje vaskularnih lezija uz pomoć Nd:Yag ( 1064 nm) lasera. Pogodan je kako za osobe svetlije, tako i za one sa tamnijom puti. Mehanizam dejstva ovog lasera zasniva se na foto – termalnom efektu, tačnije selektivnoj foto – termolizi. Svetlost lasera talasne dužine 1064 nm prodire kroz kožu i apsorbuje se od strane hemoglobina u krvnom sudu koji apsorbovanu energiju pretvara u toplotu uništavajući krvni sud. On se vremenom razgrađuje i na tom tretiranom mestu nestaje u potpunosti.

Tretman nije bolan i pacijenti ga opisuju kao „toplo peckanje“, ne traje dugo i apsolutno je komforan jer se kroz kožu ne prolazi iglama ili drugim instrumentima. U zavisnosti od tipa, dimenzija i boje vaskularnih promena, određuje se dinamika izvođenja procedure, te je 1 do 3 tretmana u razmaku od 6 do 8 nedelja sasvim dovoljno budući da se finalni efekat pojedinačnog postupka uočava nakon mesec ili dva. Nd:Yag (1064 nm) laserski sistem uspešno rešava estetski neprihvatljive vene i kapilare, ali ne može sprečiti pojavu novih mreža kod osoba koje imaju predispoziciju za nastanak inkompetentne venske cirkulacije.

Kod osunčane kože, preporučujemo da se ovaj postupak ne izvodi s obzirom na to da postoji očekivani rizik za razvoj i širenje hiperpigmentacija.

Imate pitanja?

Kontaktirajte nas