Elpida Medical

Mezoterapija kao ultimativni tretman podmlađivanja

Izaberite deo teme

Najnoviji tekstovi

Ako se pitate kada je pravi trenutak za izvođenje mezoterapije kao minimalno invazivne procedure za regeneraciju kože, ujednačen ten i blistav izgled, odgovor je – kasne dvadesete. Naime, već tada se uočavaju određena stanja poput dehidriranosti kože, akni, sitnih bora, vidljivih kapilara, tamnih kolutova oko očiju i pada tonusa. Zato treba na vreme početi sa adekvatnom negom kože pored upotrebe medicinske kozmetike proverenog kvaliteta radi postizanja sinergijskog dejstva sa aktivnim supstancama iz mezoterapijskih koktela.

Kako se izvodi mezoterapija?

Nakon konsultacije i pregleda, kao i detaljnog uzimanja anamneze pacijenta, sertifikovani doktor za primenu estetskih procedura određuje vrstu mezoterapijskog koktela prema tipu kože, stanja i potreba iste, poštujući personalizovani pristup rada. Tretman se izvodi mikro injekcijama kojima se vrši unošenje vitamina, minerala i hijaluronske kiseline u središnji sloj kože – mezoderm  na potpuno siguran, bezbedan i bezbolan način.

Mezoterapija lica

U zavisnosti od problema sa kojima se pacijent suočava, a koje lekar može efikasno rešiti mezoterapijom, postoje mezokokteli za intenzivno zatezanje kože sa izraženim lifting efektom, potom preparati specijalne formulacije za ublažavanje tamnih kolutova oko očiju, kao i drenažu otoka u toj regiji. Takođe, zahvaljujući posebnim proizvodima koji simuliraju dejstvo botoksa, značajno se mogu umiriti mimični mišići i redukovati fine linije na čelu, između obrva i oko očiju bez primene botulinum toxin – a. Za izbeljivanje tena i uklanjanje pega i fleka, tu su mezoterapijski kokteli koji posvetljuju kožu na duži vremenski period kada se tretmani izvode u seriji po savetu stručnjaka i to često u kombinaciji sa drugim procedurama poput hemijskih pilinga ili PRP metode.

Šta se postiže mezoterapijom?

Budući da mezoterapija podstiče ćelijsku aktivnost, limfnu drenažu i cirkulaciju, koža postaje glatka, sjajna, zategnuta, elastična, baršunasta na dodir i ujednačena, a tekstura se unapređuje tako što se plići ožiljci, sitne akne i borice primetno ublažavaju.

Na koliko treba ponavljati tretman?

Preporuka je da se postupak ponovi na dve nedelje i da se izvede serija tretmana od 3 do 5, što je direktno uslovljeno indikacijama koje terapeut rešava ovom procedurom. Važno je istaći da za nju treba izdvojiti svega dvadesetak minuta i da je eventualno crvenilo usled uboda prolaznog karaktera s obzirom na to da se vrši mehaničko oštećenje kože iglom što dodatno podstiče stvaranje novog kolagena, te je to sekundarni benefit, pored ubrizgavanja mezoterapijskih koktela sa aktivnim sastojcima za dubinsku revitalizaciju kože.