PRP tretman | Elpida Group

PRP tretman

PRP terapija – tajna blistavog izgleda u resursima našeg tela

Oduvek se znalo da krv poseduje neverovatna isceliteljska svojstva, a u estetskoj medicini, ovaj vid regeneracije kožnih ćelija doživeo je popularnost kako zbog toga što su ovaj tretman holivudske zvezde izdvojile kao omiljeni, tako i zbog prethodnih odličnih rezultata u lečenju zglobova, sportskih povreda, reumatoloških stanja. Naime, za ovaj postupak koristi se krvna plazma obogaćena trombocitima, a poznato je da oni detektuju oštećenja isceljujući ih, dok plazma omogućava njihov prenos. Njihova glavna uloga ogleda se u tome što smanjuju upale koje prouzrokuju različite promene – od starenja do pojave akni. Oni su vrlo moćan izvor faktora rasta koji između ostalog utiču i na produkciju novog kolagena.

Kako izgleda PRP tretman?

Nakon što se uzme uzorak krvi koja se centrifugira, vrši se izdvajanje trombocita i plazme od eritrocita i leukocita. Procesom centrifugiranja, dobija se plazma obogaćena trombocitima tj. Platelet Rich Plasma ( PRP ) koja se ubrizgava u kožu, najčešće mesoderm, tehnikama poput primene mezoterapijskih koktela. S obzirom na to da ubodom nastaju mikro – promene na koži, trombociti se koncentrišu na tim mestima i ubrzavaju zarastanje ranica. Potom se oslobađanjem faktora rasta eliminišu mnoga oštećenja na koži kao što su posledice fotostarenja, neujednačen ten, ožiljci, ali i proređivanje i smanjenje gustine kose.

Primena PRP terapije

 • Lice
 • Vrat
 • Dekolte
 • Šake
 • Kosa

Kao zvanični distributeri poznatog turskog brenda koji je tokom vešegodišnjeg istraživanja i razvoja kita PRP HD, detaljno ispitao strukture svih ostalih PRP proizvoda na tržištu uz konsultaciju sa vrhunskim lekarima – možemo se sa ponosom pohvaliti izuzetnim proizvodom koji garantuje kvalitet i bezbednost, a samim tim siguran, efikasan i injektabilan tretman sa re-suspenzijom.

Kada pomislimo na visoku tehnologiju, specifične karakteristike i apsolutnu sigurnost u radu, govorimo o posebnom kitu ove prestižne kuće koja je akcenat stavila na epruvete za PRP aplikaciju sa propratnim dodacima za sterilnu, delotvornu i optimalnu primenu, čineći ovaj komplet registrovanim medicinskim sredstvom IIb klase.

Koji su benefiti PRP tretmana?

 • Intenzivna regeneracija tkiva i bolji protok krvi u koži
 • Poboljšanje tonusa i elastičnosti kože sintezom novog kolagena
 • Unapređenje boje i tena
 • Glačanje teksture kože
 • Stimulacija rasta kose
 • Kontrolisan ritam starenja

Koliko tretmana se preporučuje?

Kako bi se postigli optimalni rezultati, naša preporuka je da se izvede serija tretmana od 3 do 5 u toku godine, mada nema posebnog ograničenja budući da se za revitalizaciju koriste sopstveni resursi. Samim tim, ne postoji ni mogućnost pojave alergijskih reakcija, naročito kada se radi o PRP HD kitu jer ne sadrži gel za razdvajanje ćelijskih elemenata, pa i trombocita. Ono što ovaj tretman naročito izdvaja, jeste činjenica da se vrlo efikasno kombinuje sa mezoterapijom, laserom, kao i hijaluronskim filerima.

Da li postoje kontraindikacije?

Kao kontraindikacije navode se sistemska oboljenja krvi, primena kortikosteroida neposredno pre tretmana, akutna oboljenja, upotreba antikoagulantne terapije, pojedina autoimuna oboljenja i akutne infekcije.

Imate pitanja?

Kontaktirajte nas