Zašto izabrati Easy TCA? Asist. dr spec. Kristina Davidović, KOL Skin Tech Pharma Group | Elpida Group

Zašto izabrati Easy TCA? Asist. dr spec. Kristina Davidović, KOL Skin Tech Pharma Group

Na kongresu „Ultimativni vodič kroz hemijske pilinge“ održanom 29.2.2020. pred više od 200 doktora, predstavljeni su hemijski pilinzi svetski priznate kompanije Skin Tech Pharma Group i iskustvo naših istaknutih eksperata struke u njihovoj svakodnevnoj primeni.

Tako je dr Davidović posebno izdvojila Easy TCA zato što je reč o specijalnoj formulaciji koja omogućava veliki komfor u radu, uključuje širok spektar indikacija, pruža visoku bezbednost, odsustvo neželjenih reakcija i garantuje vrhunske rezultate. Osim što se koristi preko 25 godina, jedinstvenim ga čini i podatak da je svojevremeno proglašen najboljim pilingom svih vremena, što mu daje dodatnu vrednost i kredibilitet. Naime, radi se o složenoj formulaciji TCA kiseline i AHA kiselina za ljušćenje na površinskom i srednje dubokom nivou epiderma / derma. Sadrži i saponine, fitičnu kiselinu, kao i askorbinsku koja uništava slobodne radikale, super oksid dismutazu i elemente u tragovima. Može se primenjivati kako na licu, tako i na telu. Ovo je tretman izbora za tretiranje složenijih stanja kao što su akne, strije, duboki ožiljci, naročito u kombinaciji sa rolerom, dermapenom ili specijalnom medicinskom šmirglom kada ostvaruje sinergijsko dejstvo mehaničkom povredom tkiva i hemijskom opekotinom.

Primarna uloga doktora prilikom konsultacija sa pacijentom jeste da sagleda psihofizički status istog, obavi anamnezu, a potom odredi tip, debljinu i strukturu kože. Nakon adekvatno pripremljene i dezinfikovane kože, rastvor Easy TCA nanosi se posebnim štapićima koji dolaze u paketu sa hemijskim pilingom. Kružnim pokretima i uniformno, idemo do pojave tačkastog frostinga, a možemo doći i do oblačastog , čak i belog, u zavisnosti od problematike i rezultata kojima težimo i radu. Posle izvedene intervencije, koristi se post peel maska koja ima snažno antiinflamatorno svojstvo, a kod pacijenata istog trenutka nestaju senzacije. Važno je podvući da ovaj tip nege sprečava melanogenezu i kožu održava hidriranom. Dr Kristina Davidović govorila je i o primeni pilinga TCA Pain Control koji u sebi osim TCA sadrži i 3% fenola, nema senzacija, pa je tretman lagodniji za samog pacijenta. Njegovom upotrebom, čak i sa manje prelaza, brže postižemo frosting. Idealan je za neoštećenu i potpuno zdravu kožu, tako da se ne može kombinovati sa mikronidlingom i abrazivnim protokolom. Takođe se dotakla i pilinga kao što je Easy TCA Classic koji se može izvoditi u okviru sezone jednom do najviše 4 puta, u vremenskom razmaku od 7 do 10 dana.

Prvi korak je određivanje debljine kože, potom se lice deli na 7 delova kako bi se ista količina pilinga ravnomerno rasporedila. Nanosi se štapićem pod većim uglom od 90°, napred – nazad, i nikako se ne zaobilaze spoljne ivice usana, kao ni gornji i donji kapci. Ukoliko je koža deblja, sigurno će se pojaviti eritem, dok će se kod srednje debele i tanke, uočiti tačkasti frosting. Napominjemo još jednom da je krema sa visokim zaštitnim faktorom – Melablock obavezna, a da su kreme koje su deo odgovarajućeg protokola za koji se doktor i pacijent odluče na osnovu indikacija i željenih rezultata, takođe vrlo korisne i delotvorne. Iza našeg dugogodišnjeg rada sa doktorima na polju edukacija za primenu estetskih procedura, stoji ekspertiza, znanje, ulaganje u inovacije, praćenje svetskih trendova i trud da i našim kolegama budu dostupni kako bi unapredili svoje veštine u skladu sa najsavremenijim naučnim dostignućima.