Elpida Medical | Elpida Derm

Search
Close this search box.

Benebellum – nova strategija u borbi protiv melazme, dr Snežana Ranković, spec. imunologije

Podelite:

Pratiti nove tendencije u estetskoj medicini, dermatologiji i kozmetologiji i biti u korak sa njima, za dr Snežanu Ranković to je pravi izazov.

Insistiranjem na vrhunskom kvalitetu, pouzdanosti, bezbednosti, sigurnosti i efikasnosti proizvoda za profesionalnu i kućnu negu kože, potom linije hemijskih pilinga, mezoterapijskih koktela, hijaluronskih filera i PRP kitova, još jednom je potvrdila svoj nemerljiv doprinos razvoju struke, prvenstveno izvanrednim portfoliom preparata uz neprekidnu predanost nauci, istraživanjima, studijama, naročito praćenje kontinuiranog unapređivanja tehnologija za dobijanje sjajnih rezultata u praksi pri tretiranju različitih stanja kao što su akne, ožiljci, masna i aknozna koža, ali i pušačka i suva, hiperpigmentacije i melazma koja predstavlja ništa drugo do specifičnu hiperpigmentaciju (velika tamna područja diskoloracije kože na jagodicama, čelu, bradi korenu nosa i nausnicama).

Kada je reč o epidermalnim melazmama, površinski pilinzi španske kompanije Skin Tech Pharma Group uglavnom su sasvim dovoljni da se ten ujednači. Postavlja se pitanje – šta preduzeti kada su melazme duboke?

Upravo to pitanje mučilo je naučni tim koji se godinama bavio ovom problematikom. Naime, hiperpigmentacije su relativno česti estetski poremećaji kod žena koji mogu biti uzrokovani genetskim faktorima, hormonskim disbalansom, starosnim dobom, uticajem sunčeve svetlosti, polom, trudnoćom, disfunkcijom štitne žlezde, upotrebom neproverene kozmetike i korišćenjem pojedinih lekova. Ne treba zanemariti ni tip kože od IV do VI po Fitzpatrickovoj skali.

Iako je srednje duboki piling TCA na bazi trihlorsirćetne kiseline kod određenih slučajeva, samo jednim postupkom davao potpuno ujednačen ten, nekad ni protokol od 4 tretmana u seriji nije bio dovoljan da se reši stanje hiperpigmentacija uz obaveznu upotrebu krema za izbeljivanje i zaštitu od sunčevog zračenja. Zato je nova strategija u borbi protiv melazme – Benebellum, na najbolji mogući način objedinila profesionalnu i kućnu negu kože u jednom tretmanu.

Naime, suština je u tome da se oljušti koža sa flekama i zaustavi sinteza melanina u melanocitima koji koži obezbeđuju pigment. Konačno imamo savršenu kombinaciju koja se prvenstveno sastoji iz traneksaminske kiseline izbeljujući ten, ublažavajući crvenilo, smanjujući vidljivost površinskih krvnih sudova, a za razliku od hidrokinona nema toksično dejstvo. Tu su i vitamini A, E i C koji su jaki antioksidansi.

Vrlo značajan sastojak je hexylresorcinol koji ima snažan efekat izbeljivanja, a biohemijske studije pokazuju da je 20 puta efektivniji od hidrokinona kada je posvetljenje tena u pitanju. Reč je o izuzetnom antioksidansu, a takođe utiče na umanjenje vidljivih tragova starenja kao što su fine linije i bore.

Linija Benebellum sadrži i kombinaciju filtera koji pored UVA i UVB zraka, štite kožu i od plave svetlosti normalno prisutne u prirodi, koja se takođe emituje i iz veštačkih izvora svetlosti kao što su ekrani telefona, tableta, kompjutera, televizora i LED sijalica.

Za razliku od toga što smo manje – više edukovani kada je u pitanju zaštita od UVA i UVB zraka, o plavoj svetlosti i njenom štetnom dejstvu govori se tek poslednjih godina, a upravo je njena sposobnost da prodre u kožu znatno dublje od UVA i UVB zraka, ključna za oštećenje kolagena i elastina prouzrokujući izraženo fotostarenje, tj. pojavu bora, hiperpigmentacija, dehiitratacije kože i sl.

 

Podelite:

Pogledajte još

Pratite vesti sa bloga

Prijavite se na našu mejling listu

proces laserske epilacije