Mezoniti | Elpida Group

Mezoniti

Mezoniti

Mezoniti za snažan lifting efekat

Mezoniti su specijalna vlakna koja se razgrađuju u koži, odnosno prirodno se resorbuju nakon određenog vremenskog intervala. Pod kožu se uvode tankom, dugačkom iglom. Potrebno je 6 do 9 meseci da se razgrade i za to vreme oko njih se stvara novi kolagen. U odnosu na indikacije, pravi se mreža niti poput jake armature i na taj način koža se primetno zateže, uklanjaju se fine linije i bore, poboljšava tonus, rešava problem viška kože koja se može preoblikovati u željenom pravcu u skladu sa estetskim zahtevima pacijenta i procene sertifikovanog doktora koji izvodi intervenciju, a sve u cilju dobijanja snažnog lifting efekta koji može potrajati čak 2 godine.

Šta je to tretman 4D mezonitima?

4D mezoniti podrazumevaju specifičnu kombinaciju mezoniti sa legalno injektabilnim RRS mezoterapijskim koktelima kako bi se postigao maksimalan rezultat čvrste, jedre i elastične kože.
Koristi se poseban koktel RRS Tensor Lift (CE Class III) specijalno formulisan za zatezanje opuštene kože. Ono što ga čini naročito potentnim preparatom jesu hijaluronska kiselina, DMAE, kao i biorevitalizujući kompleks, pa je ova kombinacija idealna opcija za instant zatezanje kože, popunjavanje bora i potpuno prirodan izgled na nehirurški način.

Kako izgleda tretman mezonitima?

Pre tretmana mezonitima potrebno je prilikom konsultacije sa lekarom odrediti tačnu regiju koju želimo tretirati. Isto tako, vaš izabrani lekar će vas obavestiti o pripremi pre samog postupka. Za početak, nanosi se lokalni anestetik kako bi se izbegle eventualne neprijatnosti ili bol izazvani uvođenjem igala pod kožu. Prema željenim rezultatima u zoni koja se tretira unosi se određen broj igala pod kožu koje se potom vade, dok niti ostaju. Na mestu uboda ostaju samo tačkice koje se spontano povlače posle nekoliko sati. Rezultati su odmah vidljivi, ali pun efekat se postiže nakon mesec i po, dva, u odnosu na intervenciju. Mezoniti se postepeno razgrađuju, pa samim tim se i kolagen polako stvara čineći kožu kvalitetnijom, lepšom i glatkom na dodir, uz zadržavanje karakterističnih crta lica i očuvanje mimike.

Primena mezoniti

 • Izražene bore između obrva, oko usana ili na celom licu
 • Opuštena koža bez tonusa u regijama kao što su:
 • Podbradak
 • Vrat
 • Jagodice
 • Obrazi
 • Donja vilica
 • Dekolte
 • Stomak
 • Nadlaktice
 • Unutrašnja strana butina
 • Gluteus

Koliko tretmana je potrebno?

Dovoljan je samo jedan tretman mezonitima kako bi se postigao željeni izgled i moguće je, po potrebi, ponoviti ga tek za 2 godine.

Da li postoje kontraindikacije i neželjeni efekti?

Mezoniti se ne preporučuju kod osoba koje imaju pojedina autoimuna oboljenja, poremećaj koagulacije krvi, infekcije kože, ekcem ili jake alergije. Neželjenih efekata gotovo da nema, osim prolazne iritacije kože na mestu uboda, kao i osećaja peckanja koji se povlači kroz nekoliko dana.

Zašto je CAT EYES najpopularniji tretman u svetu i kod nas?

Naglašavanje očiju je oduvek bio spretan potez žena prilikom šminkanja koji je garantovao mističnost, zagonetan i otvoren pogled, krupnije oči i podignute obrve čime se dobija na mladolikosti. Razvojem estetske medicine, došlo se do mogućnosti da se željeni efekti koji se postižu šminkom, učine trajnijim i to uz pomoć COG niti koje zahvaljujući tome što su nazubljene, imaju sposobnost da pomeraju meko tkivo čime ga zadržavaju u položaju koji pruža lifting efekat. Dobijeni rezultati mogu trajati i oko 6 meseci kada se procedura može ponoviti.

Imate pitanja?

Kontaktirajte nas