Ellipse 1 (1)

Usluge / ELPIDA DERM

ZATEZANJE LICA BEZ OPERACIJE

TRETMAN MEZONITIMA

Lifting lica je moguć i bez hirurškog zahvata – mezoniti su jedan od dokaza da se koža lica, ali i drugih delova tela, može podići i podmladiti na veoma jednostavan način.

Zato su mezoniti jedan od vodećih anti-ejdž trendova, koji daju vidljive rezultate već nakon prve procedure, tako da vam je za potpun efekat dovoljan samo jedan tretman.

Ellipse 1 (1)

Usluge / ELPIDA DERM

Mezoniti su specijalna vlakna koja se razgrađuju u koži, odnosno prirodno se resorbuju nakon određenog vremenskog intervala. Pod kožu se uvode tankom, dugačkom iglom. U našem portfoliju imamo mono niti, spiralne mezo niti i COG niti sa kojima se postiže “cat eyes” i “fox eyes” efekat.

Zakažite svoj pregled / +381 64 246 1234

3D mezoniti su biorazgradiva vlakna i ujedno specijalna metoda postavljanja mezoniti nazubljenih tako da, kada se ubace ispod površine kože, kače tkivo u svim pravcima, prodiru u sve nivoe kože i efikasno je zatežu. Kada se na ovaj način apliciraju, mezoniti stvaraju mrežu oko koje se formira novi kolagen, pa nakon razgradnje 3D mezoniti ostaje prirodno stvorena kolagenska mreža. 

Mezoniti se, kao biorazgradiva supstanca, ubrizgavaju pod kožu pomoću igle-vodiča, gde pokreću brojne procese ispod površine kože.  Ovako pokrenuti procesi u dubljim strukturama kože deluju na reparaciju i regeneraciju tkiva, stvaraju kolagen i elastična vlakna, stvaraju čak i nove krvne sudove koji poboljšavaju dotok kiseonika i hrane tkivo. 

Krajnji, estetski rezultat je sličan fejs-liftingu, jer se koža podiže, a njen kvalitet je već na prvi pogled znatno bolji. 

Mezoniti se najčešće primenjuju na koži lica, vrata i dekoltea, a nije neuobičajeno da se klijenti odlučuju i za tretiranje drugih problematičnih regija, kao što su stomak, noge (butine), zadnjica ili ruke, odnosno nadlaktice. 

Kada je reč o primeni mezoniti na licu, uglavnom se tretman radi u želji da se izravnaju bore, podignu jagodice, ukloni podbradak, oblikuju obrazi ili predeo oko donje vilice. 

Pre tretmana mezonitima, potrebno je, prilikom konsultacije sa lekarom, odrediti tačnu regiju koju želimo tretirati. Isto tako, vaš izabrani lekar će vas obavestiti o pripremi pre samog postupka. Za početak, nanosi se lokalni anestetik kako bi se izbegle eventualne neprijatnosti ili bol izazvani uvođenjem igala pod kožu. 

Prema željenim rezultatima, u zonu koja se tretira unosi se određen broj igala pod kožu koje se potom vade, dok niti ostaju. Na mestu uboda ostaju samo tačkice koje se spontano povlače posle nekoliko sati. Rezultati su odmah vidljivi, ali pun efekat se postiže nakon mesec i po, dva, u odnosu na intervenciju. Mezoniti se postepeno razgrađuju, pa se samim tim  i kolagen polako stvara čineći kožu kvalitetnijom, lepšom i glatkom na dodir, uz zadržavanje karakterističnih crta lica i očuvanje mimike.

Efekat tretmana mezonitima može da traje do dve godine. 

Ellipse 1 (1)

Usluge / ELPIDA DERM

Efekti tretmana mezonitima biće vidljivi već nakon prvog puta i dugoročni su, tako da je praktično jedan tretman dovoljan za željeni rezultat. Ipak, uz konsultaciju sa specijalistom, nakon nekog vremena možete ponoviti postupak.

Tretman mezonitima se ne preporučuje tokom trudnoće, dojiljama, klijentima sa autoimunim bolestima, različitim upalama na regijama koje bi se tretirale, kao i ukoliko postoji poremećaj u zgrušavanju krvi. Takođe, ni onkološki bolesnici ne bi trebalo da se podvrgavaju ovom tretmanu.

Tretman mezonitima se preporučuje onima koji žele da zadrže mladalački izgled kože, uz oblikovanje kontura lica i podizanje kože. Dakle, ako su se pojavile izražene bore, ako je koža lica i vrata postala opuštena, ako su se javili podbradak, ili čak neželjeni višak na butinama, stomaku, nadlakticama  ili zadnjici – mezoniti su veoma efikasno rešenje, čiji efekti vas neće razočarati. 

Nakon tretmana mezonitima mogu se pojaviti osećaj zatezanja, blagog peckanja, a ređe otok i mali podlivi, u zavisnosti od osetljivosti kože klijenta i tretirane regije.

Tokom određenog vremena nakon tretmana, ne treba da se izlažete sunčevim zracima, niti da odlazite u solarijum. Izbegavajte grube pilinge, tešku šminku, druge tretmane lica i masaže, kao i intenzivno znojenje na treninzima, u saunama, toploj kupki i slično.

Ellipse 1 (1)

Usluge / ELPIDA DERM

Imate pitanja?
Konaktirajte nas