Elpida Medical | Elpida Derm

Search
Close this search box.
Ellipse 1 (1)

Usluge / ELPIDA DERM

efikasno i trajno

LASERSKO UKLANJANJE KAPILARA

lasersko uklanjanje kapilara

Lasersko uklanjanje kapilara je efikasan način da se trajno rešite ovog problema, na bezbolan i potpuno bezbedan način. Mali krvni sudovi koji mogu biti vidljivi na licu i telu ranije su uklanjani invazivnim metodama, što je uzrokovalo nastanak drugih problema. Zato je lasersko uklanjanje, kao potpuno neinvazivna metoda, pravi izbor i sigurno najefikasniji i najpouzdaniji način da se kapilari trajno povuku.

Elpida Derm ima bogato iskustvo u oblasti laserskih tretmana, pa i kada je reč o tretiranju kapilara, vena, crvenih mladeža i drugih promena krvnih sudova na licu i telu. Zahvaljujući vrhunskoj opremi, tim Elpida Derm-a je garancija za uspešnost tretmana.

Ellipse 1 (1)

Usluge / ELPIDA DERM

Tretman laserskog uklanjanja kapilara vrši se tako što laserski zrak određene dužine prodire kroz kožu, bez oštećenja, tačno na mestu pojedinačnog kapilara.

Tada dolazi do procesa koji se plastično može objasniti zavarivanjem zidova neželjenih krvnih sudova jer se toplota iz lasera apsorbuje i dovodi do koagulacije krvi, a krvotok se preusmerava na vene duboko ispod površine kože.

Zakažite svoj pregled / +381 64 246 1234

Da biste laserskim tretmanom uklonili kapilare na nogama, uglavnom je potrebno 2 do 3 tretmana, sa pauzama od 6 do 8 nedelja. Laserom se tretiraju samo problematični krvni sudovi. Treba naglasiti da obolele vene, koje se najčešće javljaju na nogama, ne mogu biti tretirane na ovaj način.

Prošireni kapilari na licu, kao i crvenilo koje ih često prati, pojava su koja se teško prikriva. Iako postoje proizvodi na tržištu u vidu seruma, krema i slično, koji obećavaju povlačenje ovih pojava, kapilare na licu najefikasnije ćete ukloniti laserskim tretmanom. Već nakon prve procedure, kapilari gube boju i postaju manje uočljivi.

Nakon  serije tretmana, koža lica deluje podmlađeno i zategnuto, bez vidljivih kapilara i crvenila.

U slučaju da je koža osunčana, ne treba primenjivati lasersko uklanjanje kapilara jer može doći do hiperpigmentacije. Zato je zima pravo vreme da se odlučite za ovaj tretman, jer je koža zaštićena i ne izlaže se sunčevim zracima.

Takođe, u trudnoći, pri malignim oboljenjima, u slučaju epilepsije ili primene antikoagulantnih lekova (koagulopatija – poremećaj pri zgrušavanju krvi), treba izbegavati ovu vrstu tretmana.

Laserski tretman uklanjanja kapilara nije bolan. Reč je o toplom peckanju kao reakciji kože na toplotu laserskog zraka, što ne traje dugo. 

 

Ako ste se odlučili za tretman laserskog uklanjanja kapilara, potrebno je da pripremite kožu za ovaj proces i to tako što nećete odlaziti u solarijum niti se izlagati suncu barem dve nedelje pre tretmana.

Isto važi i za tretmane potamnjivanja koji se vrše drugim metodama – kremama, air-brush tenikom i slično. Ako ste se podvrgli nekom sličnom tretmanu, morate sačekati da se vašoj koži vrati prirodan ten. Neposredno pre same procedure, kožu morate detaljno očistiti i osušiti, ukloniti šminku, kreme, losione i bilo koji preparat koji ste nanosili tog dana.

Oporavak nakon uklanjanja laserskog kapilara praktično ne postoji. Radi se o neinvazivnom tretmanu, bez pritiska i uboda u kožu. Ono što može biti nuspojava jeste crvenilo koje se javlja na koži, što ćete rešiti hladnim oblogama. U slučaju da je tretirano područje lice, šminku i druge preparate ne bi trebalo nanositi 24 sata nakon tretmana. 

Takođe, izbegavajte izlaganje suncu ili odlazak u solarijum 10 – 15 dana.

Elpida Derm koristi Quanta Star Light A Star laserski sistem koji omogućava odstranjivanje ovakvih i sličnih vaskularnih proširenja. Aparat je prilagođen osobama i tamnije i svetlije puti, te pokazuje jednaku efikasnost u oba slučaja. Svetlost ovog lasera, dužine 1064 nm, prodire kroz kožu i toplotom uništava krvni sud, koji se dalje vremenom razgrađuje i na tretiranom mestu nestaje u potpunosti.

Procedura laserskog uklanjanja kapilara zahteva 1 do 3 tretmana, u razmaku od 6 do 8 nedelja, a rezultat pojedinačnog postpuka se uočava nakon jednog do dva meseca.

Ellipse 1 (1)

Usluge / ELPIDA DERM

Imate pitanja?
Konaktirajte nas