Elpida Medical | Elpida Derm

Search
Close this search box.
Ellipse 1 (1)

Usluge / ELPIDA DERM

UKLANJANJE LOKALIZOVANIH MASNIH NASLAGA

LIPOLIZA

Ako ste primetili da ni zdrava ishrana ni redovni treninzi ne pomažu u skidanju masnih naslaga na određenim regijama tela – niste usamljeni. Ovo je čest problem koji deluje frustrirajuće i utiče na manjak samopouzdanja, naročito kod ženske populacije. Upravo je lipoliza rešenje za ovaj problem jer odstranjuje masnoće iz onih delova tela koji odolevaju svim naporima, a može suziti obim do otprilike 6 centimetara.

Lipoliza je sve aktuelnija metoda uklanjanja masnih naslaga na telu. Radi se o nehirurškoj metodi, sa efektom sličnim liposukciji, a posebno je važno naglasiti da nakon lipolize neće doći do takozvanog jo-jo efekta ukoliko se pridržavate zdravih životnih navika. Takođe, lipoliza jeste jedan od najpopularnijih načina da preoblikujete vaše telo, no lipoliza ne može biti alternativa ukoliko imate ozbiljniji višak kilograma.

Telesna težina igra određenu ulogu u tretmanu lipolize, tako da se pre same procedure treba posavetovati sa stručnim licem.

Ellipse 1 (1)

Usluge / ELPIDA DERM

Lipoliza predstavlja nehiruršku metodu pri kojoj se ubrizgavaju mikroinjekcije lipolitika direktno u masno tkivo. Pri tome dolazi do razgradnje masnih ćelija i njihovog izbacivanja, što traje otprilike između 4 do 8 nedelja, tako da su rezultati u tom periodu nakon tretmana najvidljiviji.

Koktel koji se ubrizgava u masno tkivo, odnosno lipolitici, deluje tako što dovodi do topljenja masnih naslaga, potom ih čini rastvorljivim u tečnoj sredini, da bi masne kiseline van masnih ćelija dale signal za otpremanje masnih kiselina u jetru, gde se dalje metabolišu, odnosno izbacuju.

Iglice koje se koriste tokom procesa lipolize su izuzetno tanke, tako da je proces bezbolan i potpuno bezbedan, a još jedna prednost je u tome što ne zahteva mnogo vremena. Sam tretman traje između 10 i 20 minuta.

Zakažite svoj pregled / +381 64 246 1234

Potrebno je od 1 do 4 tretmana u razmaku od 3 nedelje. Broj ponavljanja zavisi od viška masnog tkiva kao i individualnih želja pacijenta. Uz adekvatan dijetetski režim rezultati su vidljivi već nakon prve lipolize.

Zakažite svoj pregled / +381 64 246 1234

Lipolitici su koktel koji se tankim iglicama ubrizgava u lokalizovani deo masnog tkiva. Precizan sastav lipolitika određuje se individualno, u odnosu na samog klijenta.

Sastav koktela sadrži fosfatidil holin (PPC), glavni enzim koji učestvuje u regulisanju ćelijskog metabolizma, normalizuje masti i belančevine i reguliše funkcionisanje imunog sistema. U slučaju lipolize, PPC je važan jer olakšava apsorpciju masti i njihov transport. U sastav koktela ulazi i deoksiholat, enzim koji takođe razgrađuje membranu masnih ćelija.

Lipolitici omogućavaju i to da ne dođe do nastanka viška kože nakon što se masne naslage istope. 

Lipoliza rešava brojne probleme koji se tiču masnih naslaga na bilo kom delu tela:

  • butine, zadnjica, stomak, ramena, vrat i brada su česti skupljači masnih naslaga, a lipoliza ih veoma efikasno uklanja
  • zglobovi i leđa su takođe često pogođeni masnim naslagama
  • ispod očiju i na drugim delovima lica mogu da se jave naslage nalik jastučićima
  • kod žena je jedan od najčešćih problema celulit, tako da je lipoliza pravo rešenje i za ovu vrstu problema
Ellipse 1 (1)

Usluge / ELPIDA DERM

Lipoliza podbratka

Lipoliza podbratka je jedan od traženijih tretmana, s obzirom na to da masne naslage na ovom delu lica opterećuju i muškarce i žene. Masnoća ispod brade čini da lice gubi oblik, te izgleda starije. Podbradak najčešće odoleva dijetama, tako da je to jedna od upornijih regija na telu koja često opstaje i nakon gubitka kilograma.

Procedura izgleda slično kao i za ostale delove tela. Jasno se označe tačke ubrizgavanja, a zatim se tankim iglicama unosi lipolitički koktel. Brada i regija ispod nje nakon tretmana deluju zategnuto, a rezultati razbijanja masti biće vidljivi posle nekoliko nedelja.

Lipoliza ruku?

Ruke su zasigurno jedan od najizloženjih delova tela, naročito u letnjem periodu, tako da nagomilavanje masnih naslaga na rukama, oko laktova ili na ramenima, može da zasmeta.

Lipoliza je i ovde pokazala efikasnost, pa se često primenjuje u ovim regijama, naročito kada su pripadnice lepšeg pola u pitanju.

lipoliza stomaka

Lipoliza stomaka?

Stomak je svakako jedna od najproblematičnijih regija na telu, u kojoj se zadržava mnogo masnih naslaga. Poznato je da čak i uz zdravu ishranu i vežbanje, nije lako ukloniti višak sa stomaka. Lipoliza je zato često tražena baš za ovaj problem, a efekti vas ne mogu razočarati. Naime, kako je masno tkivo zapravo lagano i nema veliku težinu, broj kilograma na vagi će verovatno ostati isti, međutim, primetićete da ste izgubili nekoliko centimetara u obimu.

Tretman se vrši isto kao i kod ostalih delova tela. Tretman traje oko 15, 20 minuta, u zavisnosti od pacijenta. Na ovaj način mogu se ukloniti i okolne masne naslage na bokovima.

Ellipse 1 (1)

Usluge / ELPIDA DERM

Nakon lipolize može doći do malih nuspojava, kao što su crvenilo, otok i blaži bol u tretiranoj regiji. Ipak, ovo su očekivane reakcije i znak da ubrizgani koktel zapravo već deluje. Pomenute nuspojave će proći nakon nedelju dana. Za smanjenje otoka, ukoliko je potrebno, dovoljno je koristiti samo hladne obloge.

Nakon tretmana je poželjno da izbegavate znojenje, dakle treninzi i slične naporne fizičke aktivnosti nisu preporučljivi barem nekoliko dana. Isto je i sa sunčanjem, odlaskom u solarijum ili saunu. Kako proces eliminisanja produkta masnih ćelija ne bi bio usporen, ne treba konzumirati alkohol. Ukoliko se tretirano područje nalazi na licu, izbegavajte šminku nakon tretmana i nanosite kremu sa SPF faktorom pri izlasku iz kuće.

Ukoliko klijent boluje od šećerne bolesti, autoimunih bolesti, oboljenja jetre, koagulacije krvi, oboljenja bubrega, malignih oboljenja ili se radi o trudnicama i dojiljama  – lipoliza nije preporučljiva.

U ovim slučajevima može doći do kontraidikacija, odnosno neočekivanih negativnih reakcija na tretman. Zato je neophodno posavetovati se sa stručnim licem pre nego što se odlučite za lipolizu.

Lipoliza može biti trajno rešenje za vas kada je u pitanju oblikovanje tela, ali je potrebno da se pridržavate što zdravijeg načina života.

Preporučljivo je piti mnogo vode, između 2 i 3 litra, naročito nakon samog tretmana, ali i kasnije, kako bi se održala ravnoteža vode u telu.

Što se tiče ishrane, potrebno je da ona bude izbalansirana, da se posvetite fizičkim aktivnostima i zdravim navikama. Lipoliza pokreće određene procese u organizmu, tako da receptori ćelija masnog tkiva postaju osetljivije.. Šećeri, masnoće, ugljeni hidrati – sve se lakše zadržava u organizmu nakon procesa pokrenutih lipolizom, tako da je zdravom ishranom potrebno onemogućiti povratak masnih naslaga.

Ukoliko želite dugotrajan efekat, lipolizu treba shvatiti kao pomoćnu metodu za bolji fizički izgled, ali ne i kao zamenu za dijetu, vežbanje i zdrave životne navike.

Lipoliza jednako pomaže i muškarcima kao i ženama. Muškarci se najčešće odlučuju za skidanje masnih naslaga sa podrbatka i stomaka, a efekti su jednaki. Sama procedura, efekti i eventualne nuspojave su jednake kao i kod tretmana za pripadnice lepšeg pola.

Prednost lipolize u odnosu na klasičnu liposukciju je u tome što nema perioda oporavka, već se odmah nakon tretmana možete vratiti regularnim dnevnim aktivnostima. Mesto aplikacije može biti eventualno blago crveno, otečeno i osetljivo na pritisak do dve nedelje nakon tretmana.

Još jedna prednost je nemogućnost nastajanja neravnina i fibroza. Na kraju i jednostavnost primene, kao i cena.

Ellipse 1 (1)

Usluge / ELPIDA DERM

Imate pitanja?
Konaktirajte nas