Elpida Medical | Elpida Derm

Search
Close this search box.
Ellipse 1 (1)

Usluge / ELPIDA DERM

koncept po svetskim standardima

Tretmani hijaluronskim filerima

fileri 1

Hijaluronski fileri su sasvim sigurno jedan od najpopularnijih tretmana u oblasti estetske medicine, a hijaluronska kiselina je postala jedan od osnovnih sastojaka u proizvodima za svakodnevnu bjuti-rutinu.

Hijaluron je prirodna komponenta u našem telu koja služi za održavanje vlažnosti kože. Proizvodnja hijalurona s godinama opada i usled toga se i javljaju prvi znaci starenja kože, pri čemu se misli ne samo na plitke ili duboke bore, nego i na lošiji kvalitet kože uopšte. Zato su hijaluronski fileri postali nezamenljivi saborac u borbi protiv bora i beživotne kože lica, a efekti su vidljivi odmah i dugoročni su, što su samo neke od velikh prednosti ovog tretmana.

Važno je napomenuti da, iako je sam tretman bezbedan jer se hijaluron već nalazi u koži, pa neće doći do alergijskih reakcija, niti iritacija, procedura popunjavanja delova lica hijaluronskim filerima mora biti u rukama profesionalca, a kao klijent morate biti sigurni da se radi o kvalitetnom hijaluronu.

Ellipse 1 (1)

Usluge / ELPIDA DERM

Hijaluronski fileri su gelovi, to jest potpuno prirodne suspstance na bazi hijaluronske kiseline i ujedno najaktuelnija metoda anti-ejdž medicine.

Hijaluronska kiselina je supstanca, odnosno molekul, koju već posedujemo u organizmu, a po sastavu je skoro ista kao šećer. Njena uloga jeste da koži obezbedi elastičnost i vlažnost, tako da hijaluronska kiselina održava mladalački izgled kože. Tokom starenja, proizvodnja hijalurona u organizmu opada, tako da je to glavni uzrok zbog kog koža postaje opuštena i izborana.

Sama procedura služi za dodavanje volumena, odnosno povećavanje zapremine određenih delova lica ili vrata, čime se automatski vraća svežiji i zdraviji izgled kože.

Zakažite svoj pregled / +381 64 246 1234

Hijaluronski fileri imaju mnogustruku funkciju:

  • Popunjavanje bora i linija na licu: između obrva, između nosa i usana, na nosu, na bradi, na obrazima, oko usana, oko očiju
  • Zatezanje opuštene kože lica i vrata
  • Vraćanje sjaja i volumena koži lica i vrata
  • Povećanje volumena usana
  • Konturiranje lica
  • Podizanje jagodica

Hijaluronski tretmani se razlikuju prema metodi kojom se hijaluronska kiselina doprema do ćelija kože.

Uobičajeno je da se fileri ubrizgavaju klasičnim iglama, napravljenim tako da tretman bude zaista minimalno bolan. Specijalista će svakako najpre aplikovati lokalnu anesteziju u vidu kreme na područje koje se tretira, a onda se injekcijama ubrizgavaju hijaluronski fileri, potpuno bezbolno za pacijenta.

Novina na tržištu jesu hijaluronski fileri koji se ubrizgavaju bez igle, specijalnim aparatom koji radi pod pritiskom, tako da osim što nije bolan, ovaj proces izaziva prijatan osećaj licu tokom tretmana.

U načelu, hijaluronski fileri se mogu kombinovati sa nekim drugim tretmanima i procedurama, kao što je botoks ili čak neki hirurški zahvati, a sve zarad maksimalnog efekta. Takođe, pozitivni efekti pokazali su se i u kombinaciji hijaluronskih filera i mezoterapije ili PRP-a. U slučaju Neuavia organskih filera, njihova otpornost na toplotu dopušta i kombinaciju sa drugim tretmanima kao što su laserski ili radio-talasni, a koji se često primenjuju u svrhu poboljšanja kože lica.

Trend kombinovanja tehnika je naročito popularan u poslednje vreme. Ipak, ako se radi o vašem prvom tretmanu ove vrste, najbolje je odlučiti se samo za hijaluronske filere.

Hijaluronski fileri za usne pre i posle

Ellipse 1 (1)

Usluge / ELPIDA DERM

Nos često predstavlja problematičnu zonu na licu u smislu estetike, a naročito kod pripadnica lepšeg pola. Ukoliko imate strah od operacije, hijaluronski fileri mogu da imaju povoljan učinak na oblik vašeg nosa.

Najpre je potrebno dobro premeriti dimenzije nosa i lica, a onda krenuti sa procedurom Preciznim ubrizgavanjem hijaluronskih filera u određene delove nosa, nadoknađuje se volumen tkiva i podiže se vrh nosa po potrebi. Sve to doprinosi jasnijim i lepšim crtama nosa, usklađenim sa vašim licem u celosti.

Efekti tretmana vidljivi su uglavnom od dve do tri godine, zavisi od toga u koje regije nosa je ubrizgan filer.

Zakažite svoj pregled / +381 64 246 1234

Hijaluronski fileri postali su najpopularnija metoda za povećanje usana, koja je zamenila prevaziđene implante. Na ovaj način povećaćete volumen usana i korigovati njihov oblik bez operacije i uz upotrebu prirodnih supstanci. Usne su veoma osetljivi deo lica, pa u tom smislu i jedan od zahtevnijih kada je u pitanju tretman hijaluronskim filerima. Ipak, u rukama profesionalca, nemate razloga za brigu. Tretman traje oko pola sata, rezultati su vidljvi odmah, a jedna od čestih nuspojava jeste otok koji se javlja neposredno nakon tretmana i zadržava se otprilike oko pet dana.

Posebno je važno naglasiti da, naročito ako je u pitanju vaš prvi tretman korekcije usana hijaluronskim filerima, nikako ne treba preterivati sa količinom ubrizganog hijalurona. Postepeno, narednim tretmanima možete postići još upečatljiviji efekat. 

Rezultati prvog tretmana biće vidljivi oko 8 meseci, a onda su potrebne korekcije koje će imati nešto duži efekat, do otprilike godinu dana.

Ukoliko ne želite da ponavljate proceduru, nemate razloga za brigu jer će hijaluron vremenom sam naći svoj put, te neće ostaviti nikakve neželjene posledice nakon povlačenja. 

Zakažite svoj pregled / +381 64 246 1234

Naglašene jagodice smatraju se simbolom lepote, tako da mnoge pripadnice lepšeg pola žele istaknute i podignute jagodice. To je moguće postići upravo uz pomoć hijaluronskih filera, koji će učiniti da lice izgleda prirodno, ali i istaći njegove konture. Najpre se određuje stanje potkožnog tkiva i koštanog dela, a po tome i količina hijalurona koja će biti ubrizgana. Efekat tretmana vidljiv je oko dve godine.

Tretman popunjavanja jagodica hijaluronskim filerima doprineće i smanjenjoj vidljvosti okolnih bora i blažeg efekta liftinga lica, kao i smanjenju podočnjaka usled ubrizgavanja filera koji daju podršku podočnjaku. Iz ovoga se zaključuje da je dejstvo hijaluronskih filera za jagodice – višestruko.

Zakažite svoj pregled / +381 64 246 1234

Tamni kolutovi ispod očiju više nisu problem. Za samo pola sata vaše lice može dobiti potpuno drugačiji izgled jer hijaluronski fileri za podočnjake daju više nego efektne rezultate. Nakon obaveznog aplikovanja anestezije, u predeo donjeg kapka se ubrizgava određena doza hijalurona. Uglavnom se, nakon injekcija, blagom masažom oblikuje ubrizgani filer kako bi bio potpuno ravnomerno raspoređen. Rezultati će biti vidljivi oko godinu dana, a onda možete ponoviti proces. Ukoliko dođe do manjih podliva kao posledica tretmana, pomoći će obični hladni oblozi. 

Zakažite svoj pregled / +381 64 246 1234

Sam tretman hijaluornskim filerima ne traje duže od 15-30 minuta, u zavisnosti od regije u koju se ubrizgavaju, tako da vam za ovu proceduru ne treba mnogo vremena, a odmah nakon tretamana se možete vratiti svakodnevnim aktivnostima. Efekti su vidljivi odmah.

Efekti tretmana hijaluronskim kiselinama traju od 6 meseci do 3 godine, u zavisnosti od klinjenta i toga kako njegova koža podnosi hijaluron, ali i kvaliteta hijalurona i njegove količine. Naravno, dužina efekta varira i od tretirane regije. Hijaluron se nakon određenog perioda povlači ravnomerno iz tretiranog područja, tako da ukoliko ne želite da ponavljate proces, nećete imati trajne posledice, odnosno promene na licu od jednog tretmana.

Trudnicama i dojiljama hijaluronski fileri se ne preporučuju. Isto je i sa klijentima koji boluju od određenih autoimunih bolesti, onkološkim pacijentima i onima sa akutnim i infektivnim stanjima. Takođe, ukoliko je vaša koža generalno preosetljiva, treba se najpre konsultovati sa lekarom, pa tek onda se upustiti u proces hijaluronskim filerima. 

Naravno, uzrast je takođe jedan od važnih faktora u ovom smislu, tako da se hijaluronski fileri ne preporučuju onima mlađim od 18 godina.

Trudnoća je posebno stanje, u kojem dolazi do brojnih, pre svega hormonskih promena i koje zahteva posebnu pažnju kada su u pitanju sve supstance koje se unose u organizam. Stoga, hijaluronski fileri nisu preporučljivi tokom trudnoće jer se ove supstance posle nekog vremena razgrađuju u telu. Iako nema mnogo istraživanja na ovu temu, niti konkretnih dokaza o štetnosti hijaluronskih filera tokom trudnoće, savet svakog stručnjaka jeste da se ova vrsta tretmana ne primenjuje u drugom stanju.

Ellipse 1 (1)

Usluge / ELPIDA DERM

Kako bismo našim klijentima obezbedili vrhunsku uslugu, koristimo hijaluronske filere visokog kvaliteta, što je jedan od preduslova za povoljne efekte tretmana i garancija da će klijent biti zadovoljan. Konkretno, reč je o Neuavia organskim hijaluronskim filerima koji smanjuju rizik od alergijskih reakcija na minimum. Neuavija organski fileri sadrže PEG umreživač koji čuva fizička svojstva preparata, te obezbeđuje maksimalnu tkivnu integraciju filera, smanjuje otok nakon tretmana i onemogućava fileru da ,,šeta” van tretirane regije. Ovi fileri su takođe i otporniji na visoke temperature, tako da dopuštaju kombinovanje sa drugim tretmanima, kao što su laserski ili tretman radio-talasima.

Pored navedenog, Neuavia organski fileri sadrže i minimum 1% hidroksiapatita, koji stimuliše sintezu kolagena, po čemu se naročito ističe u odnosu na druge filere dostupne na tržištu.

Posebno ističemo da Neuavia organski fileri imaju i posebnu liniju namenjenu isključivo muškarcima, što je još jedna karakteristika po kojoj je Neuavia apsolutni lider u oblasti estetske medicine.

Pripreme kože i organizma pred tretman hijaluronskim filerima najpre podrazumevaju da se konsultujete sa odabranim specijalistom u ovoj oblasti i ukažete mu na eventualne bolesti, alergije i slično.

Na tretman je obavezno doći bez šminke, poželjno je konzumiranje laganijeg obroka pre samog tretmana, a važno je i da izbegavate korišćenje aspirina barem nedelju dana pre tretmana.

Specijalista će vas pripremiti za tretman tako što će regiju koja se tretira dezinfikovati, a onda naneti anestetk, koji deluje otprilike 15 minuta. Kada se anestetik ukloni, koža se još jednom čisti i tretman može da počne.

Alergije na hijaluronske filere javljaju se veoma retko. Kao što je već napomenuto, hijaluron je potpuno prirodna supstanca koju svako od nas poseduje u organizmu. Ipak, postoje slučajevi kada može doći do alergije i tada je uglavnom reč o nestručnosti lica koje sprovodi tretman ili o slabom kvalitetu samih hijaluronskih filera. Zato je važno da se obratite proverenim stručnjacima u oblasti estetske medicine.

Najpre, period oporavka nakon hijaluronskog tretmana praktično – ne postoji. Svakodnevnim aktivnostima možete se vratiti odmah nakon procedure, ali postoji nekoliko dugoročnih saveta kako bi se efekat filera što duže zadržao.

Neposredno nakon tretmana, treba izbegavati pipkanje, češanje, masiranje oko tretiranog mesta. U slučaju da se javi bol – što je redak slučaj – možete koristiti neke od analgetika. Takođe, izbegavajte alkohol i fizičke aktivnosti u roku od 24 sata nakon tretmana, kao i umivanje vrućom vodom. Isto tako, treba izbegavati odlazak u solarijum, saunu, tople kupke i slično. Kada prođu ove sitne nuspojave, preporučljivo je korišćenje preparata sa vitaminom C, E i/ili A, jer upravo ovi vitamini obnavljaju epidermis i daju koži čvrstinu i strukturu. Uvek je dobro koristiti i SPF preparate, a naročito u slučaju hijaluronskih filera jer tako štitite tretirane regije od loših sunčevih zraka.

Ellipse 1 (1)

Usluge / ELPIDA DERM

Imate pitanja?
Konaktirajte nas