Hijaluronski fileri | Elpida Group

Hijaluronski fileri

Hijaluronski fileri kao pouzdan saveznik u borbi protiv bora

Hijaluronska kiselina je prirodna komponenta našeg tela i neophodna je za održavanje vlažnosti, čvrstine i elastičnosti kože. Međutim, njena proizvodnja se vremenom smanjuje što dovodi do pojave prvih znakova starenja poput plitkih linija, bora i narušenog kvaliteta kože uopšte. Prednost upotrebe hijaluronskih filera ogleda se u tome što je reč o nehirurškom i minimalno invazivnom tretmanu čiji su rezultati odmah vidljivi, a to su popunjene bore, besprekorna tekstura, te poboljšan tonus kože, izražen volumen i potpuno osvežen izgled.

NEAUVIA hijaluronski fileri – pravi izbor za vas

U našoj ordinaciji nudimo kompletan asortiman anti-aging formulacija dizajniranih za rešavanje različitih problema na licu. Naime, hijaluronska kiselina je neživotinjskog porekla i proizvodi se jedinstvenom tehnologijom u skladu sa najvišim bezbednosnim standardima. Gelovi su apsolutno sterilni, kontrolisani i izuzetno dobro se tolerišu posle aplikacije.
Efekti nakon njihove primene su momentalno vidljivi i dugotrajni, a preporuka je da se tretman ponovi u određenom vremenskom intervalu od nekoliko meseci ili godinu dana radi održavanja postignutih rezultata. Postojanost hijaluronskih filera zavisi od tipa preparata i njegove tehnologije, koncentracije HA, dubine aplikovanja, kao i aktivnosti hijaluronidaze, odnosno enzima koji razlaže našu već postojeću hijaluronsku kiselinu, ali i sam filer što je u velikoj meri individualno.
Mi koristimo NEAUVIA hijaluronske filere čiji smo i generalni distributeri, a opredelili smo se za ovaj brend jer je sinonim za najsavremeniju tehnologiju i inovaciju 21. veka.

U pitanju je ORGANSKI hijaluronski filer kojim se rizik od pojave alergijske reakcije ili granuloma znatno smanjuje zahvaljujući PEG umreživaču čija je uloga u očuvanju fizičkih svojstava preparata, dobre tkivne integracije, minimalnog oticanja prilikom aplikovanja, plastičnosti te stabilnosti bez mogućnosti migracije sa mesta ubrizgavanja i otpornosti na visoke temperature, tako da se može kombinovati i sa drugim procedurama poput lasera i radio talasa.

U hidrogelu NEAUVIA STIMULATE osim HA nalaze se i mikrosfere hidroksiapatita u koncentraciji od minimum 1% koji doprinosi boljem popunjavanju tkiva i dodatno stimuliše sintezu kolagena, što ovaj brend izdvaja od drugih na tržištu, kao i sama činjenica da postoji linija namenjena isključivo muškarcima.

Primena hijaluronskih filera

 • Uvećanje usana
 • Isticanje ivica usana
 • Promena oblika usana
 • Popunjavanje nazolabijalnih i marionetskih bora
 • Naglašavanje i oblikovanje jagodica i obraza
 • Korigovanje nosa
 • Podizanje vrha nosa
 • Ispravljanje bora na čelu i između obrva
 • Ublažavanje linija na vratu, dekolteu i regiji između grudi
 • Smanjenje bora oko očiju
 • Regeneracija kože šaka
 • Podmlađivanje resice uha
 • Isticanje vilične linije ( JAWLINE )
 • Zatezanje podvaljka
 • Popunjavanje ožiljaka od akni
 • Podizanje obrva i korigovanje slepoočne zone
 • Promena oblika brade

Kako izgleda tretman hijaluronskim filerima?

Na početku, veoma je važno naglasiti da se hijaluronska kiselina prirodno nalazi u našem telu, pa su alergijske reakcije izuzetno retke. U zavisnosti od vaše kože, zatečenog stanja i individualnih očekivanja, određuje se regija koja se tretira. Zbog sličnosti hijaluronskih filera sa hijaluronskom kiselinom u našoj koži, testiranje na alergije nije potrebno. Postupak je brz i jednostavan, te sam tretman traje od 15 do 30 minuta. Nakon primene hijaluronskih filera možete se odmah vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima što ovu estetsku proceduru čini posebno popularnom ne samo među pripadnicama lepšeg pola, već se za nju sve više odlučuju i muškarci kojima je bitno unapređenje sopstvenog izgleda na siguran, bezbedan i nehirurški način bez ikakvog perioda oporavka.

Da li je tretman hijaluronskim filerima bolan?

Injektovanje hijaluronskih filera vrši se uz pomoć veoma tankih igala, tako da je tretman gotovo bezbolan. Kod osoba sa nižim pragom osetljivosti i kod regija koje su više vaskularizovane i koža tanja, moguća je primena lokalnog anestetika ili leda. Ukoliko se posle intervencije uoči crvenilo, otok ili modrica, nema razloga za bojazan jer će se ovi simptomi povući za nekoliko dana.

Da li postoje preporuke pre tretmana?

U cilju smanjenja rizika od neželjenih efekata, nedelju dana pre aplikacije filera treba izbegavati pojedine lekove kao što su antiinflamatori koji mogu produžiti krvarenje. Savetuje se da 12h od intervencije ne treba nanositi šminku, a narednih 7 dana izbegavati izlaganje sunčevim zracima.

Kontraindikacije za hijaluronske filere

Hijaluronski fileri se ne preporučuju kod osoba koje imaju tendenciju da razviju hipertrofične ožiljke, kod autoimunih oboljenja i korišćenja imunoterapije, trudnica, dojilja, maloletnih lica, inflamatornog i infektivnog procesa na koži u okviru regije koja se tretira.

Imate pitanja?

Kontaktirajte nas