Elpida Medical | Elpida Derm

Search
Close this search box.
Ellipse 1 (1)

Usluge / ELPIDA DERM

PODMAĐIVANJE KRVNOM PLAZMOM

PRP TRETMAN

Oduvek se znalo da krv poseduje neverovatna isceliteljska svojstva, a u estetskoj medicini ovaj vid regeneracije kožnih ćelija doživeo je popularnost kako zbog toga što su PRP tretman holivudske zvezde izdvojile kao omiljeni, tako i zbog prethodnih odličnih rezultata u lečenju zglobova, sportskih povreda, reumatoloških stanja. 

Ellipse 1 (1)

Usluge / ELPIDA DERM

Naime, za ovaj postupak koristi se krvna plazma obogaćena trombocitima, a poznato je da oni detektuju oštećenja isceljujući ih, dok plazma omogućava njihov prenos.

Njihova glavna uloga ogleda se u tome što smanjuju upale koje prouzrokuju različite promene – od starenja do pojave akni. Oni su vrlo moćan izvor faktora rasta koji između ostalog utiču i na produkciju novog kolagena.

Zakažite svoj pregled / +381 64 246 1234

PRP tretman najčešće se koristi za lice, vrat, dekolte, šake, kosu, kod deformiteta zglobova, u lečenju hroničnih rana, kao i za povrede muskuloskeletnog sistema. Dakle, PRP se primenjuje ne samo u estetskoj medicini, nego i u ortopediji i kardiologiji.

Ova procedura, iako možda deluje komplikovano, zapravo spada u jednostavne dermatološke procese, a postiže višestruke rezultate. Pripadnice lepšeg pola često se odlučuju za PRP terapiju za lice, vrat i dekolte, gde je tretman pokazao značajne rezultate kada je u pitanju regeneracija i podmlađivanje kože. PRP zbog svojih svojstava pozitivno utiče na pospešivanje rasta kose, kao i na njen kvalitet i bujnost. 

Naročiti značaj je tretman pokazao u lečenju degenerativnih promena na zglobovim, i to pre nego što će početi da se primenjuje u estetskoj medicini,  jer sprečava njihovo propadanje i obnavlja oštećeno tkivo, te utiče i na smanjenje tegoba. Slično je i sa sportskim povredama, gde se PRP može primeniti za lečenje tetiva, ligamenata i mišića.

PRP tretman se preporučuje za različite vrste problema, od onih koji se tiču kontrolisanog starenja kože, do mehaničkih povreda. 

Ukoliko želite da na neagresivan i prirodan način podmlatite vašu kožu i pokrenete mehanizme podmlađivanja, PRP je pravo za rešenje vas. Takođe, ovaj tretman je pogodan za sportiste koji se često izlažu fizičkim naporima i povredama koje ih prate.

Ukoliko se odlučite za PRP tretman, nije potrebna bilo kakva samostalna priprema kože za proceduru. 

Pre samog tretmana, biće uzet vaš uzorak krvi, zatim se izdvaja tečni deo krvi, odnosno plazma, koja se dalje ubrizgava specijalnim iglama u željeno područje.

Ellipse 1 (1)

Usluge / ELPIDA DERM

PRP tretman lica

PRP tretman lica izvodi se metodom injektiranja iglicama (ili u nekim slučajevima u kombinaciji sa laserom), kada se ubrizgava plazma iz krvi pacijenta, koja je bogata trombocitima. Trombociti podstiču regeneraciju tkiva, a glavna prednost PRP tretmana za lice je to što koža postaje sposobna za samo-regeneraciju. Ovaj tretman se koristi i ukoliko postoji problem sa starosnim flekama, hiperpigmentacijom, ožiljcima od akni, tamnim podočnjacima ili borama na licu.

PRP će u koži lica podstaći proizvodnju kolagena i elastina, što dovodi do zaglađivanja bora, a efekat je već na prvi pogled glatka i zategnuta koža.

Jedan od benefita PRP-a za lice jeste i ta što se njime mogu tretirati inače teško dostupna i osetljiva područja, kao što su podočnjaci, gde su prvi znaci starenja najvidljiviji.

PRP tretman kose

Proređivanje i opadanje kose može da bude traumatičan proces, koji je neretko izrazito vidljiv, ali i uporan. Iako na tržištu postoje brojni proizvodi koji su namenjeni ovom problemu, PRP tretman je jedno od najefikasnijih rešenja jer neposredno dolazi do ćelija kože glave i regeneriše ih.

Radi se o regenerativnoj metodi koja pomoću trombocita, proteina i stimulatora rasta (koji se već nalaze u plazmi pacijenta) zaustavlja opadanje kose, obnavlja kožu glave, utiče na rast nove kose i utiče na debljinu dlake stimulišući već postojeći folikul.

PRP tretman kose se preporučuje ukoliko postoji genetska predispozicija za gubitak kose, ako je kosa izrazito masna, perutava, tanka i krta, ali i ako je došlo do naglog opadanja kose ili gubljenja vlasi u pečatima. 

Ellipse 1 (1)

Usluge / ELPIDA DERM

Oporavak nakon PRP tretmana praktično ne postoji, možete se vratiti svakodnevnim aktivnostima nakon procedure. Neželjeni efekti su veoma retki, a ako se jave, uglavnom je reč o crvenilu, blagom otoku ili manjim modricama koje prolaze u kratkom vremenskom periodu. 

U slučaju trudnoće, malignih oboljenja, akutnih infekcija i sistemskih oboljenja krvi, korišćenja antikoagulantnih lekova, kao i pojedinih autoimunih bolesti – ne treba se podvrgavati PRP tretmanu. Takođe, ako je pacijent primenjivao kortikosteroide neposredno pre PRP procedure, ona bi trebalo da se odloži.

Kod žena, PRP terapiju ne treba primejivati u toku menstrualnog ciklusa, kao i pet dana nakon njegovog završetka.

S obzirom na to da se PRP tretman bazira na serumu dobijenom iz pacijentove krvi, ne postoji strogo određen broj tretmana tokom godinu dana. Ipak, optimalan broj PRP tretmana godišnje jeste od 3 do 5, u zavisnosti od problema zbog kog mu se podvrgavate i to uz pauze od oko mesec dana između dve procedure.

PRP tretman je zasigurno jedan od najbezbednijih tretmana jer koristi plazmu samog klijenta, što znači i da nema opasnosti od alergijskih reakcija, niti drugih negativnih odgovora organizma.
Ellipse 1 (1)

Usluge / ELPIDA DERM

Imate pitanja?
Konaktirajte nas