Mezoterapija | Elpida Group

Mezoterapija

U čemu je tajna tretmana večne mladosti?

Mezoterapija (mezoporacija) predstavlja neinvazivnu estetskomedicinsku proceduru kojom se preko kože, bez igle, unose aktivne supstance direktno u ćeliju uz pomoć radio-talasa specifičnih karakteristika. Ova metoda je odobrena od strane FDA kao alternativa injekcijama.

Tretmani mezoterapije su brzi, jednostavni, bezbolni, efikasni i bezbedni, a rezultati vidljivi već nakon prvog tretmana, te su upravo zbog toga veoma popularni.

Zašto je mezoterapija
omiljen anti-age tretman?

Ovim postupkom se vidno smanjuju fine linije i bore na licu, veoma je delotvoran kada želimo da postignemo lifting efekat, a često se koristi i za uklanjanje podočnjaka. Koliko je ova intervencija širokog spektra primene, govori i činjenica da se uz pomoć mezoterapije mogu otkloniti različite nepravilnosti na telu kao što su strije i celulit i masne naslage. Takođe, tretmanima mezoterapije vrlo uspešno se rešava i problem opadanja kose.

Kako postići efekat zdrave i negovane kože?

U našoj dermatološkoj ordinaciji koristimo aparat najnovije generacije Excellderm-Pro čiji se princip rada zasniva na primeni netermogene monopolarne radiofrekvence sa ciljem unošenja aktivnih supstanci u kožu bez bola, podliva i rizika od infekcije. Ove tretmane kombinujemo sa mikrodermoabrazijom koja prethodi samoj proceduri mezoterapije. Takođe, preporučuje se kombinovanje mezoterapije sa tripolar radiofrekvencom i TRIACTIVE aparatom (vakuum i diodni laser) kao i rejuvenacija kratkopulsnim i dugopulsnim ND YAG laserom. Već godinama primenjujemo koktele poznate španske koktele Aesthetic Dermal čiji smo i zvanični distributeri u Srbiji, koji dokazano koži vraćaju jedrinu, zategnutost i elastičnost ujednačavajući ten i pružajući blistavost i osećaj glatkoće.

Kada je pravo vreme za mezoterapiju?

Kako godine prolaze količina hijaluronske kiseline, kao i sinteza kolagena i elastina, značajno se smanjuju, tako da je preporuka stručnjaka da se prvi tretman izvede već u dvadesetim godinama, kako bi se prevenirao nastanak dubljih bora i brazdi kada sama mezoterapija uglavnom nije dovoljna da ispravi nesavršenosti koje se blagovremenim delovanjem ipak mogu izbeći. Ovom procedurom najefikasnije se poboljšava struktura kože koja je usled spoljašnjih faktora, nezdravog stila života i neadekvatne ishrane izgubila tonus i postala primetno dehidrirana i beživotna. Za najbolje rezultate, naročito sa ulaskom u tridesete, injektabilna mezoterapija je odlična opcija. Naime, ovom tehnikom ubrizgavaju se aktivne supstance poput vitamina, minerala, aminokiselina, antioksidanasa i polifenola, najčešće u mezoderm ( središnji sloj kože) čime se ostvaruje stimulacija fibroblasta koji utiču na regeneraciju kože stvarajući osnovne komponente ekstracelularnog matriksa, a to su kolagen i elastin, specifična vlakna odgovorna za potporu i elasticitet kože.

Mi primenjujemo RRS koktele (Repair Refill Stimulate) koje zastupamo i koji predstavljaju medicinsko sredstvo III kategorije – legalno injektabilno, klinički ispitano, sigurno za upotrebu, te garantuje unepređenje kvaliteta kože na duži vremenski period. Serija od 4 do 6 tretmana koji se izvode na 7 do 10 dana , pruža mladalački izgled, svežinu, besprekornu teksturu i savršen ten. Ipak, ne preporučuje se trudnicama, porodiljama, dijabetičarima, alergijom na komponente koktela, i nekim kožnim promenama.

Primena mezoterapije

Lice

  • Bore
  • Lifting
  • Podočnjaci
  • Melazma

Telo

  • Celulit
  • Strije
  • Opadanje kose
  • Masne naslage – lipoliza – tretman koji pruža potpuni gubitak masnih naslaga na kritičnim delovima tela (podbradak, nadlaktice, trbuh, bokovi, zadnja loža butina, kolena) upotrebom lipolitičih koktela sa efektom zatezanja kože

Imate pitanja?

Kontaktirajte nas