Elpida Medical | Elpida Derm

Ellipse 1 (1)

Usluge / ELPIDA DERM

tretman

MEZOTERAPIJA

Mezoterapija važi za čarobni tretman koji će vašoj koži vratiti sjaj, podmladiti je i nahraniti potrebnim vitaminima, mineralima i aminokiselinama, zbog čega je važna ne samo za izgled kože, nego i za njeno opšte stanje. Poslednjih godina, mezoterapija je jedna od najpopularnijih metoda kada je u pitanju revitalizacija kože lica, vrata, dekoltea, ali i drugih delova tela.

Radi se o nehirurškom tretmanu kože koji je pokazao veliku efikasnost i vidljive rezultate. Koža postaje regenerisana, sa boljim tonusom i većom elastičnošću, redukuju se sitne bore, tonus kože je poboljšan, a PH vrednost se dovodi u normalu.

Mezoterapija (mezoporacija) predstavlja neinvazivnu estetskomedicinsku proceduru kojom se preko kože, bez igle, unose aktivne supstance direktno u ćeliju uz pomoć radio-talasa specifičnih karakteristika. Ova metoda je odobrena od strane FDA kao alternativa injekcijama.

Tretmani mezoterapije su brzi, jednostavni, bezbolni, efikasni i bezbedni, a rezultati vidljivi već nakon prvog tretmana, te su upravo zbog toga veoma popularni.

Zakažite svoj pregled / +381 64 246 1234

Ovim postupkom se vidno smanjuju fine linije i bore na licu, veoma je delotvoran kada želimo da postignemo lifting efekat, a često se koristi i za uklanjanje podočnjaka.

Koliko je ova intervencija širokog spektra primene, govori i činjenica da se uz pomoć mezoterapije mogu otkloniti različite nepravilnosti na telu kao što su strije i celulit i masne naslage. Takođe, tretmanima mezoterapije vrlo uspešno se rešava i problem opadanja kose.

Zakažite svoj pregled / +381 64 246 1234

Ukratko, mezoterapija se može primenjivati sa i bez korišćenja igala, odnosno mezoterapija se može sprovesti i laserskim putem ili uz  pomoć aparata. U svakom slučaju, radi se o nehirurškom postupku kojim se ubrizgava vitaminski koktel. Elpida Derm koristi upravo jedan od najsavremenijih aparata koji je naročito pogodan za klijente koji imaju strah od bockanja iglom.

U našoj dermatološkoj ordinaciji koristimo aparat najnovije generacije Excellderm-Pro čiji se princip rada zasniva na primeni netermogene monopolarne radiofrekvence sa ciljem unošenja aktivnih supstanci u kožu bez bola, podliva i rizika od infekcije. Ove tretmane kombinujemo sa mikrodermoabrazijom koja prethodi samoj proceduri mezoterapije.

Već godinama primenjujemo poznate španske koktele marke Aesthetic Dermal, čiji smo i zvanični distributeri u Srbiji, koji dokazano koži vraćaju jedrinu, zategnutost i elastičnost, ujednačavajući ten i pružajući blistavost i osećaj glatkoće.

Zakažite svoj pregled / +381 64 246 1234

Mezoterapija se može primeniti na skoro sve delove tela. Koža glave, lice, dekolte, ruke, šake, noge, neke su od regija koje se mogu tretirati na ovaj način, a praksa je pokazala više nego dobre rezultate.

Beneifiti su brojni – regeneracija kože, lečenje akni, sužavanje pora, lečenje hiperpigmentacije, uklanjanje ožiljaka i strija, smanjenje masnih naslaga neki su od razloga zbog kojih se mnogi odlučuju za mezoterapiju i pored anti-age učinka.

Zakažite svoj pregled / +381 64 246 1234

Ellipse 1 (1)

Usluge / ELPIDA DERM

Kao jedan od glavnih anti-age tretmana, mezoterapija se veoma često primenjuje na licu, a rezultati su ublažene bore, zategnuta, sjajna i osvežena koža. Ovaj tretman pomoći će i kod uklanjanja podočnjaka i poboljšanja tena, tako da njegova primena ima višestruko dejstvo.

Mezoterapija je takođe i dobra prevencija prvih znakova starenja, koja će usporiti ovaj proces i dati vidljive rezultate, naročito ako je primenjujete redovno.

Zakažite svoj pregled / +381 64 246 1234

Gubitak i opadanje kose su česte savremene boljke, koje mogu biti veoma uporne. Mezoterapija može biti vaš saveznik čak i u borbi protiv gubitka kose, tako što će poboljšati kvalitet postojeće kose i podstaknuti rast nove.

Tretman izgleda tako što se u kožu glave unosi lekoviti koktel koji dalje stimuliše rast dlake, odnosno postiže njenu regeneraciju. Za potpuni efekat potrebno je otprilike od 4 do 6 tretmana, u zavisnosti od tipa kože glave i obima proređenosti. Tretman se primenjuje na određenim regijama ili većoj površini, a često i kao dopuna za održavanje kose nakon transplatacije.

Zakažite svoj pregled / +381 64 246 1234

Kada je reč o mezoterapiji nogu, najčešće se radi o uklanjanju celulita koji je večiti problem pripadnica lepšeg pola. Ova uporna pojava često obeshrabruje, ali uz adekvatne životne navike i određene tretmane, možete joj stati na put.

Mezoterapija je upravo jedan od takvih tretmana koji će, zahvaljujući sastavu koktela koji se ubrizgava, uticati na razbijanje masnog tkiva i grudvica koje se u njemu stvaraju, a isto tako i osloboditi telo od viška tečnosti u organizmu, što je jedan od glavnih uzroka stvaranja celulita. Mezoterapija se zato naziva još i tečnom liposukcijom, jer zapravo predstavlja nehiruršku metodu sa istim efektom.

Zakažite svoj pregled / +381 64 246 1234

Ellipse 1 (1)

Usluge / ELPIDA DERM

Mezoterapijski kokteli su kombinacija vitamina A, D, E i kompleksa vitamina B, aminokiselina i aktivnih supstanci koji dopiru do središnjeg sloja kože, odnosno mezoderma, po kom je ova metoda i dobila ime. Ukoliko se radi o koktelu koji se koristi za razbijanje masnih naslaga, on uglavnom sadrži i kofein, hijaluronsku kiselinu, mineralne elemente, L-karnitin i slične supstance. Kada je reč o mezoterapiji glave, često se primenjuju kokteli obogaćeni cinkom.

Mi primenjujemo RRS koktele (Repair Refill Stimulate) čiji smo zvanični zastupnici i koji predstavljaju medicinsko sredstvo III kategorije – legalno injektabilno, klinički ispitano, sigurno za upotrebu, te garantuju unapređenje kvaliteta kože na duži vremenski period. Serija od 4 do 6 tretmana koji se izvode na 7 do 10 dana, pruža mladalački izgled, svežinu, besprekornu teksturu i savršen ten.

Zakažite svoj pregled / +381 64 246 1234

Lice i telo pre mezoterapije treba pripremiti tako što ćete kožu dobro očistiti i eventualno odraditi piling u kućnim uslovima. Na čistu kožu, odabrani specijalista će naneti anesteziju u vidu kreme na deo tela koji će biti tretiran.

Zakažite svoj pregled / +381 64 246 1234

Koliko vremena treba izdvojiti za mezoterapiju zavisi od tretirane regije. Najčešće, trajanje tretmana varira između 15 i 30 minuta.

Zakažite svoj pregled / +381 64 246 1234

Nakon mezoterapije nije potreban oporavak, ali postoje neke mere predostrožnosti. Ukoliko je vaše lice bilo podvrgnuto ovom tretmanu, izbegavajte kreme i šminku u narednih nekoliko sati nakon tretmana.

Zakažite svoj pregled / +381 64 246 1234

pripreme za mezoterapiju
Ellipse 1 (1)

Usluge / ELPIDA DERM

Imate pitanja?
Konaktirajte nas