Elpida Medical | Elpida Derm

Search
Close this search box.
Ellipse 1 (1)

Usluge / ELPIDA DERM

ČUVENI STANDARD U PODMLAĐIVANJU

TRETMAN BOTOKSOM (BOTULINUM TOXIN)

botoks

Botoks je zasigurno najpopularnija metoda podmlađivanja, koja je zahvaljujući specifičnim svojstvima, našla široku primenu u oblasti estetske medicine.

Takođe, ovo je jedna od starijih metoda sa ovom namenom, koja je predmet brojnih polemika kada su u pitanju zdravlje kože i sami efekti. Ipak, uz konsultaciju sa stručnim licem, botoks i te kako pruža brojne benefite, tako da nemate razloga za brigu.

Ellipse 1 (1)

Usluge / ELPIDA DERM

Botoks prema svojoj vrsti predstavlja neurotoksin, odnosno veoma razblažen oblik botulinum toksina koji se pronalazi u bakteriji Clostridium botulinum. Iako toksin, njegovi efekti su predvidivi.

Uloga botoksa je da opušta mišiće kako bi se ublažilo preterano mršrenje i druge ekspresije lica, što doprinosi efektu brisanja dubokih bora i sprečavanju nastanka novih.

Zakažite svoj pregled / +381 64 246 1234

Botoks se koristi u brojnim tretmanima podmlađivanja, a njegovi efekti su uglavnom vidljivi nakon nekoliko dana od tretmana. 

Botoks deluje tako što, nakon ubrizgavanja u precizno određene tačke, blokira mišiće zadužene za mimiku, te sprečava njihove pokrete (kontrakcije), što dovodi i do sprečavanja pojave bora. Botoks blokira oslobađanje neurotransmitera koji je zadužen za prenos informacije ka mišiću, tako da zaustavlja odgovor mišića, a rezultat je njegova potpuna relaksacija u predelu gde je botoks ubrizgan.

Može se koristiti sam ili u kombinaciji sa drugim vrstama filera, ako je reč o upornim i izraženijim borama.

Botoks ima široku primenu, pa se tako koristi za skoro sve zone lica, ali i kao blokator prekomernog znojenja, u regijama koje su problematične po tom pitanju.

Predeo između obrva, koren nosa, čelo, predeo oko očiju, vrat ili pazuh, šake i tabani, u slučaju problema sa znojenjem, predstavljaju najčešće tretirane regije.

Najpre, potrebno je da specijalista precizno odredi mišić u koji treba ubrizgati botoks. Botoks se ne aplikuje površno pod kožu da ne bi došlo do atrofije. Zato, za početak, morate odabrati proverenog stručnjaka koji će izvesti tretman na potpuno bezbedan način. Na kožu se najpre nanosi anestetik u vidu kreme, a onda se tankim iglama botoks unosi ispod kože vrlo precizno. 

Tretman traje svega nekoliko minuta, nakon čega se možete vratiti svakodnevnim aktivnostima, a efekti su vidljivi oko pola godine. 

genitalne bradavice ili kondilomi, nastaju delovanjem određenih tipova hpv virusa u području polnih organa. Kod žena se mnogo češće javlja ovaj tip bradavica nego kod muškaraca.

Ellipse 1 (1)

Usluge / ELPIDA DERM

Botoks za lice

Uobičajeno je mišljenje da se botoks koristi samo za lice i samo u estetske svrhe. Iako ovo nije istina, botoks za lice je s razlogom najpopularnija anti-ejdž metoda. Njegova učinkovitost ogleda se u takozvanom peglanju bora i to onih najdubljih. Čelo, predeo oko usta, između obrva i oko očiju su neke od najproblematičnijih zona na licu, gde se najpre i javljaju prvi znakovi starenja. Vremenom, bore se produbljuju, koža postaje opuštena, dok lice u celosti gubi prvobitne konture.

Botoks rešava ove probleme već nakon prve procedure, a nadalje će i sprečiti nastanak novih bora.

Zakažite svoj pregled / +381 64 246 1234

Botoks za kosu

Tretman botoksa za kosu je vrlo brzo postao hit u ovoj oblasti zbog moći da ispravi, popuni i oporavi vlasi. Većina žena koje imaju farbanu kosu susreće se sa sličnim problemima, kao što su gubitak sjaja, lomljenje i kidanje kose. Botoks upravo sprečava sve ove pojave zahvaljujući dubokom prodiranju supstance u kožu glave.

Rezultat je zdrava i jaka kosa, koja dobija na bujnosti i sjaju. Botoks čini da zaboravite na ispucale krajeve i oštećene delove kose jer njegove aktivne supstance regenerišu kožu glave, odnosno kosu. Rezultati će biti vidljivi već nakon prvog tretmana.

Zakažite svoj pregled / +381 64 246 1234

Botoks protiv znojenja

Hiperhidroza, odnosno poremećaj prekomernog znojenja, sve je češći problem savremenog doba, a botoks je ovde jedan od najefikasnijih saveznika. U slučaju ove primene botoksa, mora se koristiti u većoj razređenosti nego što je to slučaj u drugim tretmanima, a i samo izvođenje tretmana je nešto drugačije.

Botoks se samo površinski unosi ispod kože da bi blokirao funkciju znojnih žlezda. Efekti su osetni do devet meseci ako je reč o pazuhu, dok kod šaka i tabana efekti traju nešto kraće.

Zakažite svoj pregled / +381 64 246 1234

Ellipse 1 (1)

Usluge / ELPIDA DERM

Tretmani botoksom nisu bolni, pre svega zato što se pre tretmana na kožu stavlja anestetik, a sama procedura se izvodi ultratankom iglom.
Efekti botoksa biće vidljivi nakon 3 do 5 dana od tretmana, a pun efekat možete očekivati nakon dve nedelje.

Ukoliko postoje neke kožne infekcije na mestu koje treba da bude tretirano, tretman botoksom nije preporučljiv. Isto je i u slučaju trudnica i dojilja. Takođe, treba izbeći tretman botoksom tokom prehlade.

Ellipse 1 (1)

Usluge / ELPIDA DERM

Imate pitanja?
Konaktirajte nas