Ellipse 1 (1)

Usluge / ELPIDA DERM

tretman za potpuno zdravlje kože

Biorevitalizacija kože

Biorevitalizacija je jedan od najefikasnijih tretmana kojim možete nahraniti, hidrirati i podmladiti kožu.

Zahvaljujući injekcijama koje su osnova same procedure, ishrana kože vrši se neposredno, pa su samim tim i rezultati brzo vidljivi, mnogo brže nego kod ostalih tretmana koji za cilj imaju anti-ejdž efekat i poboljšanje opšteg stanja kože.

Ellipse 1 (1)

Usluge / ELPIDA DERM

Biorevitalizacija je injekciona metoda estetske medicine kojom se koža direktno hrani hijaluronskom kiselinom, kolagenom, aminokiselinama, antioksidantima i vitaminima, odnosno specijalnim koktelom. Benefiti tretmana su višestruki i ne doprinose samo izgledu, nego i zdravlju kože. Glavna prednost biorevitalizacije jeste efikasnost, jer su rezultati uočljivi već nakon prvog tretmana.

Proces biorevitalizacije podstiče proizvodnju kolagena i elastina, koji su zaduženi za mladalački izgled kože i hidrataciju. Pored toga, ovim tretmanom se mogu rešiti i brojni kožni problemi kao što su proširene pore, ublažavanje hiperpigmentacije, ublažavanje bora i silično.

Zakažite svoj pregled / +381 64 246 1234

Aminokiseline koje se unose u kožu biorevitalizacijom imaju ulogu da stimulišu fibroblaste. Fibroblasti su ćelije koje proizvode kolagen, tako da imaju značajnu funkciju za mladalački izgled kože. Kada se biorevitalizacijom ubrizgaju aminokiseline, dolazi do ubrzavanja sinteze kolagena, a efekat je bolja tekstura kože, mladalački izgled i bolji tonus.

Biorevitalizacija je pokazala veliku efikasnost kada je u pitanju sužavanje proširenih pora. Proširene pore su posledica masne kože i preteranog lučenja sebuma, upotrebe neadekvatne šminke, nečistoća koje se zadržavaju na koži, pušenja, hormonskih promena, genetike i slično. Akcenat u nezi proširenih pora je na proizvodima na vodenoj, nikako na uljanoj bazi. Hidriranjem kože postiže se upijanje sebuma, što dalje sprečava širenje pora.

Biorevitalizacija, kao tretman koji neposredno hidrira kožu, predstavlja pravi izbor u borbi protiv proširenih pora.

Biorevitalizacija je pogodan tretman kako za žene, tako i za muškarce. 

Ukoliko imate različite nepravilnosti na koži, ako je vaša koža suva, ili ako je često izlažete sunčevim zracima, ako ste primetili prve znakove starenja ili oporavljate kožu nakon nekih upalniih procesa – biorevitalizacija je odličan tretman za vas.

Ovim tretmanom mogu se tretirati i usko određene regije, kao što su podočnjaci, bore iznad usana, bore na čelu, vrat ili lice. 

Naročito je interesantno da, iako je biorevitalizacija najčešće primenjiva na licu, veoma povoljno deluje i na ostale delove tela kao što su butine, laktovi, kolena, stomak, ruke.

Specijalista će neposredno pre početka tretmana na vašu kožu naneti anestetik, kako bi procedura bila bezbolna. Nakon 20-ak minuta, anestetik se uklanja, koža se dezinfikuje i aplicira se koktel koji je prilagođen individualnom tipu kože.

Nekoliko dana pre tretmana je poželjno uraditi detaljan piling kože, na mestu koje se tretira, kako bi koža bila potpuno čista.

Biorevitalizacija bi trebalo da se primeni pre izlaganja suncu, odnosno pre letovanja, jer na ovaj način štitite kožu od UV zračenja koji direktno utiču na starenje kože, akne, hiperpigmentaciju i druge probleme.

Ellipse 1 (1)

Usluge / ELPIDA DERM

Efekti biorevitalizacije su mnogostruki. Koža je hidrirana, njena struktura obnovljena, podstaknuta je proizvodnja kolagena i elastina, odnosno poboljšan tonus kože. Takođe, biorevitalizacija ima i jako antioksidantno dejstvo. Procedurom se još postiže i ujednačavanje tena, boja lica postaje bolja, smanjuje se intenzitet pega i fleka, ali i ožiljaka.

Tretman biorevitalizacije traje otprilike 45 minuta do sat vremena, u zavisnosti od tretirane regije.

Iako su oba efektna, tretmani biorevitalizacije i mezoterapije se razlikuju u dugoročnosti postignutih efekata, kao i u brzini njihove vidljivosti.

Naime, prilikom tretmana biorevitalizacije koristi se koncentrovana hijaluronska kiselina, koja se duže zadržava u koži od one koja se unosi mezoterapijom. Hijaluronska kiselina u mezoterapiji ima manju molekulosku masu i zato je manje efektna. Broj tretmana biorevitalizacije, da bi se video potpuni efekat, znatno je manji u odnosu na mezoterapiju. 

Ukoliko se prepustite rukama proverenih stručnjaka u ovoj oblasti, rezultati biorevitalizacije mogu biti viđeni već nakon prvog tretmana. 

Nakon tretmana biorevitalizacije može doći do blažeg crvenila i sitnih ispupčenja na tretiranoj regiji lica ili tela. Neka vas to ne brine, jer reakcija prolazi kroz nekoliko sati. Ipak, nemojte koristiti šminku niti se baviti zahtevnim fizičkim aktivnostima u narednih 24 sata.

S obzirom na to da se radi o injekcionoj metodi, biorevitalizacija kože podrazumeva i određene kontraindikacije. Iako daje izuzetne rezultate, biorevitalizacija je nešto invazivnija metoda.

U slučaju onkoloških bolesnika, autoimunih oboljenja, akutnih zaraznih bolesti, kožnih oboljenja, alergija, prisustva keloidnih ožiljaka, trudnoće ili dojenja, nemojte se podvrgavati biorevitalizaciji.

Ellipse 1 (1)

Usluge / ELPIDA DERM

Imate pitanja?
Konaktirajte nas