Elpida Medical | Elpida Derm

Search
Close this search box.

EpilMe - Diodni laser za uklanjanje neželjenih dlačica

Podelite:

Ovim uređajem je omogućeno efikasno tretiranje svih tipova kože u cilju dostizanja trajnih rezultata kod uklanjanja dlačica za samo nekoliko tretmana. 

 • Visoka apsorpcija melanina na talasnoj dužini od 808 nm 
 • Bezbedan i efikasan za sve tipove kože i tamnije dlačice 
 • Izlazna optička snaga od 4 000 W
 • Lako održavanje i tehnička asistencija 
 • Komforan tretman 
  • Kontaktni sistem hlađenja od 1°C
  • 3 režima rada: paint, stamped i burst 
  • Lako podesiva širina impulsa od 1 do 600 ms*
  • Fluenca od 1 do 80 J/cm2

Po kom principu funkcioniše

EpilMe uključuje diodni laser talasne dužine od 808nm, koju melanin snažno apsorbuje, i izlaznu optičku snagu od 4 000 W. Kako se dlačice zagrevaju, uništava se folikul dlake, onemogućava se rast dlačica i smanjuje se mogućnost njihovog ponovnog rasta. 

Spektar apsorpcije melanina 

Laser za smanjenje dlačica je zasnovan na teoriji selektivne fototermolize, koja implicira specifičnu lokaciju, termički posredovanu povredu mikroskopskih meta tkiva selektivnom apsorpcijom impulsa zračenja od strane hromofora. 

Hromofor koji se koristi u laserskoj epilaciji dlačica je melanin. Iako apsorpcija melanina odgovara talasnim dužinama od 400 do 1200 nm, najbolji laseri za uklanjanje dlaka podrazumevaju talasne dužine između 600 i 1100 nm, što predstavlja opseg u kojem postoji selektivnija apsorpcija melanina gde svetlost prodire relativno duboko u kožu bez disipacije u okolna tkiva. 

Uticaj na rast dlačica 

Faze aktivnog rasta kose, ili anagena faza, razdvojene su periodima mirovanja, odnosno telogenom fazom. Jedino su dlačice u anagenoj fazi posebno osetljive na fizičko tretiranje. Mehanizam delovanja laserske epilacije ogleda se u neposrednim histološkim promenama na koži, kao i njegovim efektima na ciklus rasta dlaka.

Optimalna talasna dužina 

Diodni laser EpilMe sa talasnom dužinom od 808nm ima duboku penetraciju, dok istovremeno održava visoku selektivnu stopu apsorpcije melanina.

EpilMe cilja na luk i izbočenje terminalnih folikula dlake sa velikim varijacijama u dubini, pružajući izvrsne rezultate za tretmane nogu, ruku, obraza, kao i leđa i brade kod muškaraca.

 • Snaga 4000 W
 • Talasna Dužina 808 nm 
 • Veličina sonde 10×21 mm 
 • Opseg impulsa 1-600 ms*
 • Fluenca 1-80 J/cm2
 • Frekvencija do 12 Hz

Podesivi parametri 

Pored talasne dužine, ključ za uspešno uklanjanje dlaka sa diodnim laserom jeste tretiranje kože visokom energijom, koju melanin koji okružuje folikul dlake selektivno apsorbuje. 

Inovativni kontaktni sistem hlađenja

EpilMe obezbeđuje prijatno iskustvo pacijentu kroz svoj prepoznatljiv sistem kontaktnog hlađenja. 

EpilMe kontaktni sistem za hlađenja stvara termičku razliku između epidermisa, koji se mora zaštititi, i dlačica na dermisu gde se temperatura mora povećati, čime se povećava bezbednost i udobnost tretmana. 

Kontaktni sistem hlađenja obezbeđuje konstantno hlađenje od 1°C tokom celog tretmana kako bi otklonio bilo kakvu neprijatnost za pacijenta. 

Intuitivan softver 

EpilMe sadrži dva različita interfejsa, što predstavlja veliki benefit kako za pacijenta tako i za lice koji sprovodi tretman. 

Osnovni interfejs (Basic interface) je orijentisan prema pacijentu sa unapred podešenim programima koji odgovaraju optimalnim parametrima za izabrani režim rada. Osnovni interfejs uključuje režime rada za paint i stamped, za tretiranje širokog spektra pigmentovanih tipova dlačica i fototipova kože, za brz i praktičan tretman.

Napredni interfejs (Advanced interface) je namenjen iskusnim operaterima.

EpilMe sadrži 3 režima rada za uklanjanje dlačica:

PAINT MODE deluje tako što postepeno zagreva derm sa velikom brzinom ponavljanja impulsa i umerenom energijom kako bi se postigla visoka terapeutska efikasnost. Ovaj režim je specijalno dizajniran za smanjenje gustine dlačica na većim površinama, kao i za pacijente osetljive na bol.  

STAMPED MODE podrazumeva jedan shot u tretirano područje koristeći nisku brzinu ponavljanja impulsa i visoku energiju kako bi se postigla visoka terapeutska efikasnost. Ovaj režim rada se preporučuje pacijentima koji imaju malu gustinu i tanje dlačice. Takođe, ovim režimom se postiže visok protok od 34 J/cm2 i kratak impuls od 15ms koji obezbežuju uspešno tretiranje svih fototipova kože. 

BURST MODE isporučuje jedan shot u tretirano područje koji se može podeliti na podesivi niz mikropulseva. Takođe ima nisku brzinu ponavljanja impulsa i visoku energiju. Ovaj režim rada omogućava operaterima da rade sa tamnijim tipovima kože ( V-VI), što je moguće samo sa naprednim interfejsom. 

PAINT MODE
STAMPED MODE
BURTS MODE

Rezime pametne tehnologije 

Neauvia praktičnost

 • Minimalno održavanje
  Skoro bez održavanja sa dugim životnim vekom zahvaljujući direktnoj transformaciji energije u svetlost
 • Ergonomska sonda
  Sonda je specijalno dizajnirana da lako tretira i manje i veće površine kao i da optimizuje otpuštanje energije kako bi se postigli što bolji rezultati. 

Neauvia preciznost 

 • Optimalna talasna dužina 
  Velika dubina infiltracije sa talasnom dužinom od 808 nm uz održavanje visoke selektivne stope apsorpcije melanina, što ga čini pogodnim za sve tipove kože.
 • Kratak puls i visok protok
  Precizna kontrola protoka i trajanja pulsa omogućava da se melanin zagreje za kratko vreme bez uticaja na okolno tkivo.
 • Kontaktni sistem za hlađenje
  Hlađenje štiti epidermis i smanjuje crvenilo. Neophodan je za bezbedan i prijatan tretman pacijenta, uz koji je omogućeno ispuštanje veće energije.