Elpida Medical | Elpida Derm

Fileri u jagodicama – sve što treba znati

Podelite:

Istaknute jagodice umnogome doprinose simetriji i lepšem izgledu lica. Ipak, savršene konture srednje trećine lica nisu toliko čest slučaj, zbog čega mnoge pripadnice lepšeg pola posežu za specijalizovanim tretmanima, a sve češće se i muškarci interesuju za korekciju ove regije.

Problem može nastati i u zrelijim godinama, kada dolazi do promena u simetriji i obliku lica uzrokovanih starenjem, odnosno promenom strukture kože, kada lice počinje da se opušta. U oblasti estetske i anti-ejdž medicine, korekcija jagodica je veoma tražena procedura i, svakako, jedna od prvih kada je reč o podmlađivanju lica uopšte.

Uz pomoć hijaluronskih filera, možete osvežiti svoje lice i pružiti mu mladalački i ženstveniji izraz, na potpuno bezbedan način i uz prirodne supstance, koje osim što koriguju konture lica, doprinose hidrataciji i podmlađivanju kože lica.

Korekcija jagodica hijaluronskim filerima

Hijaluronski fileri su se pokazali kao neprevaziđeno rešenje za brojne probleme i stanja kože lica, a naročito su pogodni za popunjavanje tkiva u predelu jagodica i, uopšte, za korekciju kontura istaknutih delova lica (usne, nos, brada). Zahvaljujući svojstvima hijalurona, potpuno bezbedne supstance koja se već nalazi u našoj koži, ova procedura daće licu podmlađen, ali i prirodan izgled kojem svi težimo. Jagodice korigovane na ovaj način biće podignute i oblikovane prema individualnom obliku lica i željama pacijenta, tako da ne budu upadljivo istaknute u odnosu na prirodan oblik lica, a rezultati su vidljivi odmah nakon implementiranja.

Koja stanja rešavaju hijaluronski fileri u jagodicama?

Hijaluronski fileri se koriste za korigovanje jagodica usled različtih stanja, koja mogu biti rezultat prirodnog oblika lica, starosnog doba, (prirodno) naglašenih podočnjaka koji čine da lice izgleda umorno i staro, ili nekog drugog faktora koji utiče na nedostatak volumena u srednjoj regiji lica. Na izgled jagodica ne utiču samo oblik i veličina jagodične kosti (koja s godinama gubi na svojoj strukturi), nego i stanje mekog (masnog) tkiva, koje je lako podložno promenama. Uz to, treba naglasiti da je korekcija jagodica uslov za neke druge tretmane, pa bi tako najbolje bilo da se najpre uradi podizanje jagodica, pa tek onda popunjavanje bora, ukoliko ste se odlučili za podmlađivanje lica.

Prirodan oblik lica sa slabije naglašenim jagodicama, kao što je, na primer, ovalno lice, primenom hijaluronskih filera može dobiti bolje definisan oblik, čime se u optimalnoj meri menja njegov izraz. Unutrašnji deo obraza i predeo oko očiju koji su kod ovakvih oblika lica bez volumena, odnosno nisu istaknuti, uz određenu količinu hijaluronskih filera mogu dobiti jasnije konture, što doprinosi ženstvenijem izgledu.  Takođe, uz pomoć hijaluronskih filera moguće je ispraviti i prirodnu asimetriju lica, pa se isticanjem jagodica vizuelno ispravljaju i druge nepravilnosti.

U slučajevima kada koža počinje da se opušta, odnosno u nešto zrelijim godinama, lice vizuelno počinje da pada, bore postaju istaknutije, a  jagodice gube svoj oblik i punoću zbog spuštanja podočnjaka i obraza. Uz hijaluronske filere moguće je postići efekat blagog liftinga lica, koji će mu dati mladalački izgled i uz nekoliko ponavljanja tretmana učiniti da izgleda podmlađeno i sveže.

Da li su filerii u jagodicama potpuno bezbedna procedura?

Primena hijaluronskih filera kako u predelu jagodica, tako i za bilo koju drugu regiju, potpuno je bezbedna i neinvazivna procedura. Kako je sastav filera baziran na hijaluronskoj kiselini, prirodnoj supstanci koja se vremenom razgrađuje, nema bojazni od nuspojava, alergijskih reakcija niti deformiteta.

Procedura korekcije jagodica hijaluronskim filerima

Pre nego što se odlučite za ovaj korak, neophodno je konsultovati se sa stručnim licem koje će odrediti količinu i vrstu filera u odnosu na individualni tip lica i vaše želje.

Procedura korekcije jagodica hijaluronskim filerima traje otprilike od 30 do 45 minuta, sa pripremom i delovanjem anestetika.

Lice najpre mora biti detaljno očišćeno, a potom se nanosi anestetik u vidu kreme, koji će učiniti da procedura bude potpuno bezbolna.
HIjaluron se implementira tankim iglicama ili kanilama u precizno određene tačke koje će unapred odrediti lekar specijalista.

Nakon tretmana se možete vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima.

Da li boli procedura implementacije filera u jagodice?

Procedura implementiranja hijaluronskih filera nije bolna. Pre samog tretmana se aplikuje anestetik, a jedino što možete osetiti je blago peckanje.

Kako se ponašati i negovati lice sa filerima u jagodicama?

Nakon tretmana, nema nikakvog striktnog režima kog se morate pridržavati, osim što morate biti pažljivi u slučaju prekomernog znojenja (u narednih 24 sata nakon tretmana) i mehaničkih pritisaka u predelu jagodica,jer je hijaluronskim filerima (zbog veće gustine za ovu regiju) potrebno oko dve nedelje da se potpuno pravilno rasporede, odnosno integrišu u ostatak tkiva. Ukoliko se jave blaži otoci, prolaze u roku od dan-dva, a ako zbog osetljivosti kože dođe do stvaranja sitnih modrica, možete ih prekriti šminkom.

Što se tiče kućne nege nakon primene hijaluronskih filera, možete nastaviti sa uobičajenom dnevnom i noćnom rutinom, a pažnju svakako obratite na redovno čišćenje i hidrataciju lica, kao i na to da proizvodi koje koristite sadrže potrebne aktivne sastojke koji će održati zdravo stanje kože.

Da li filere treba obnavljati i kada?

Efekat hijaluronskih filera u jagodicama traje okvirno od 18 meseci do dve godine, a onda bi trebalo ponoviti proceduru. Dugotrajnost efekta zavisi od količine i tipa filera koji su primenjivani, a o kojima će odlučiti lekar specijalista pre tretmana. Svakim narednim tretmanom, efekat će biti vidljviji i dugotrajniji od prethodnog.

Koliko filera je potrebno za korekciju jagodica?

Količina filera se određuje prema individualnom stanju i željama pacijenata, ali je uobičajena doza 1 do 2 ml hijalurona.

Zašto baš hijaluron?

Hijaluron, odnosno hijaluronska kiselina, sa razlogom zauzima vodeće mesto u svetu estetske medicine. Radi se o polisaharidu (dakle, struktura slična šećeru) koji se već nalazi u našoj koži (u mladosti, hijaluron se u organizmu nalazi u količini od oko 30 grama, dok se u telu odraslog čoveka nalazi oko 15 grama hijalurona), a kako njegova količina vremenom opada, posledice su najvidljivije na koži. Osim toga, hijaluron ulazi u sastv kostiju, hrskavica, zglobova i očiju, tako da je strukturno veoma važan element.

U koži, hijaluron vezuje vodu poput sunđera i na taj način održava čvrstinu, zategnutost i glatkoću kože, a sa opadanjem nivoa hijalurona, naša koža postaje opuštena, manje elastična i izbrazdana finim linijama i borama.

Zato su hijaluronski fileri jedan od retkih prirodnih načina da svojoj koži vradite izgubljeno, a efekti su višestruki. Osim što ispravlja nedostatke u svim regijama lica, primena hijaluronske kiseline doprinosi i boljem opštem stanju kože, koja postaje svežija, sa boljim tonusom, a takođe podstiče i druge procese poput sinteze kolagena i drugih ćelijskih aktivnosti.

Podelite:

Pogledajte još

Pratite vesti sa bloga

Prijavite se na našu mejling listu

proces laserske epilacije