Fino podešavanje na jesenji režim nege | Elpida Group

Fino podešavanje na jesenji režim nege

Kako su letnji meseci uveliko iza nas, pravi je momenat da negu svoje kože prilagodite novim vremenskim uslovima u susret oštrim zimskim danima. Neretko se dešava da se zanemari značaj postepene jesenje adaptacije klimatskim promenama poput snažnog vetra, naglog pada temperature i hladnog vazduha, te vam upravo zbog toga pružamo sijaset korisnih saveta iz naše dugogodišnje medicinske i kozmetološke prakse kako da na najbolji mogući način negujete kožu u ovom prelaznom periodu.

HEMIJSKI PILING

Prvi korak u jesenjoj nezi kože jeste lagani hemijski piling lica na bazi glikolne, salicilne, mlečne i kodžik kiseline kojim se uspostavlja normalna pH vrednost kože bez intenzivnog ljušćenja epidermisa, snažnog perutanja, iritacija, crvenila i perioda oporavka čime se smanjuju zadebljanja i poboljšava tekstura kože sa izrazitim GLOW efektom. Ukoliko su oštećenja na koži većeg obima poput dubljih hiperpigmentacija, upornih fleka, dehidratacije, finih linija i bora nastalih prekomernim izlaganjem sunčevim zracima, tretman izbora je hemijski piling na bazi trihlorsirćetne kiseline ili inovativne formulacije sa dodatkom traneksaminske kiseline, te vitamina A, E i C koji značajno posvetljuju ten i uklanjaju tamne mrlje uz upotrebu dodatne medicinske kozmetike za prevenciju nastanka novih fleka.

MEZOTERAPIJA

Nakon hemijskog pilinga, povećava se sposobnost optimalne apsorpcije medicinskih i kozmetičkih preparata za negu, kao i mezoterapijskih koktela koji svojim sastavom na bazi aktivnih supstanci poput visoke koncentracije hijaluronske kiseline, vitamina, minerala, biljnih ekstrakata, homeopatskih agenasa i antioksidanasa, koži vraćaju balans, održavajući tonus, elastičnost i jedrinu na zavidnom nivou, dok je ona istovremeno izuzetno glatka i nežna na dodir. Kombinovanim pristupom garantovano se postižu dugotrajni rezultati mladalačke svežine uprkos nepovoljnim vremenskim prilikama.

PRP ( podmlađivanje sopstvenom krvnom plazmom )

Uvek dobro rešenje za pristalice neinvazivnog podmlađivanja jeste primena vlastite krvne plazme u svrhu pokretanja mehanizama samoregeneracije koje može dovesti do odličnih rezultata kada se izvodi u seriji od 3 do 4 tretmana na mesec dana. Naime, uz pomoć vašeg „prirodnog materijala“ bez mogućnosti nastanka alergija i komplikacija, koža se oporavlja od štetnih uticaja i postaje sjajna, blistava sa ravnomernim tenom i savršenom teksturom. Ukoliko postoje prošireni kapilari na nosu, bradi i obrazima, i oni se efikasno uklanjaju u našoj dermatološkoj ordinaciji primenom najsavremenije laserske tehnologije kako bi se sve neželjene estetske pojave u potpunosti odstranile.

Imate pitanja?

Kontaktirajte nas