Elpida Medical | Elpida Derm

Search
Close this search box.

Fino podešavanje na jesenji režim nege

Podelite:

Kako su letnji meseci uveliko iza nas, pravi je momenat da negu svoje kože prilagodite novim vremenskim uslovima u susret oštrim zimskim danima. Neretko se dešava da se zanemari značaj postepene jesenje adaptacije klimatskim promenama poput snažnog vetra, naglog pada temperature i hladnog vazduha, te vam upravo zbog toga pružamo sijaset korisnih saveta iz naše dugogodišnje medicinske i kozmetološke prakse kako da na najbolji mogući način negujete kožu u ovom prelaznom periodu.

Hemisjki piling

Prvi korak u jesenjoj nezi kože jeste lagani hemijski piling lica na bazi glikolne, salicilne, mlečne i kodžik kiseline kojim se uspostavlja normalna pH vrednost kože bez intenzivnog ljušćenja epidermisa, snažnog perutanja, iritacija, crvenila i perioda oporavka čime se smanjuju zadebljanja i poboljšava tekstura kože sa izrazitim GLOW efektom.

Ukoliko su oštećenja na koži većeg obima poput dubljih hiperpigmentacija, upornih fleka, dehidratacije, finih linija i bora nastalih prekomernim izlaganjem sunčevim zracima, tretman izbora je hemijski piling na bazi trihlorsirćetne kiseline ili inovativne formulacije sa dodatkom traneksaminske kiseline, te vitamina A, E i C koji značajno posvetljuju ten i uklanjaju tamne mrlje uz upotrebu dodatne medicinske kozmetike za prevenciju nastanka novih fleka.

Mezoterapija

Nakon hemijskog pilinga, povećava se sposobnost optimalne apsorpcije medicinskih i kozmetičkih preparata za negu, kao i mezoterapijskih koktela koji svojim sastavom na bazi aktivnih supstanci poput visoke koncentracije hijaluronske kiseline, vitamina, minerala, biljnih ekstrakata, homeopatskih agenasa i antioksidanasa, koži vraćaju balans, održavajući tonus, elastičnost i jedrinu na zavidnom nivou, dok je ona istovremeno izuzetno glatka i nežna na dodir.

Kombinovanim pristupom garantovano se postižu dugotrajni rezultati mladalačke svežine uprkos nepovoljnim vremenskim prilikama.

PRP (podmlađivanje sopstvenom krvnom plazmom)

Uvek dobro rešenje za pristalice neinvazivnog podmlađivanja jeste primena vlastite krvne plazme u svrhu pokretanja mehanizama samoregeneracije koje može dovesti do odličnih rezultata kada se izvodi u seriji od 3 do 4 tretmana na mesec dana. Naime, uz pomoć vašeg „prirodnog materijala“ bez mogućnosti nastanka alergija i komplikacija, koža se oporavlja od štetnih uticaja i postaje sjajna, blistava sa ravnomernim tenom i savršenom teksturom.

Ukoliko postoje prošireni kapilari na nosu, bradi i obrazima, i oni se efikasno uklanjaju u našoj dermatološkoj ordinaciji primenom najsavremenije laserske tehnologije kako bi se sve neželjene estetske pojave u potpunosti odstranile.

Podelite:

Pogledajte još

Pratite vesti sa bloga

Prijavite se na našu mejling listu

proces laserske epilacije