Elpida Medical | Elpida Derm

Search
Close this search box.

Prolećni beauty diktati

Podelite:

Sa dolaskom proleća, i negu kože treba prilagoditi novim vremenskim okolnostima, tako da sa preparata teže teksture kojima smo štitili i čuvali hidro – lipidni sloj tokom dugih zimskih dana, polako prelazimo na laganije dermokozmetičke proizvode uz higijenski tretman kao osnovni korak u pravilnoj nezi kože.

Kada se uklone komedoni, miteseri i pore oslobode nakupljenog sadržaja te koža „prodiše“, predlog naših stručnjaka jeste površinski hemijski piling na bazi različitih kiselina koji će iz blagu eksfolijaciju bez intenzivnog ljušćenja površinskog sloja kože učiniti da ona postane zaglađena, blistava, nežna na dodir i potpuno spremna za naredni nivo nege.

Zašto baš hemijski piling?

Specijalnom kombinacijom 5 kiselina kao što je glikolna, mlečna, kodžik, salicilna i limunska postižu se intenzivna hidratacija, unapređuje tekstura kože, podstiče njena elastičnost, a naročito se primenjuje u prevenciji foto – aginga.

Ono što ovaj hemijski piling izdvaja od drugih jeste činjenica da ne zahteva nikakav oporavak tako da se neposredno nakon postupka možete vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima uz blistavo lice. Takođe, bitno je naglasiti da se može izvoditi tokom cele godine, što kod drugih pilinga nije slučaj budući da nije fotosenzitivan.

 

Mezoterapija kao zlatni standard negovane kože

Nakon izvedenog hemijskog pilinga, koža je adekvatno pripremljena da apsorbuje sve aktivne supstance koje su neophodne da bude lepa, zdrava i jedra. To se postiže uz tretman koji je poznat kao mezoterapija (mezoporacija) i predstavlja neinvazivnu estetskomedicinsku proceduru kojom se preko kože, bez igle, unose aktivne supstance direktno u ćeliju uz pomoć radio-talasa posebnih karakteristika. Ova metoda je zvanično odobrena od strane FDA kao odgovarajuća alternativa injekcijama. Tretmani mezoterapije su brzi, jednostavni, bezbolni, efikasni i sigurni, a efekti su primetni već nakon prvog tretmana, te su upravo zbog toga veoma traženi.

Mezoterapija – injektabilna metoda za odlične rezultate

Kako vreme prolazi, tonus kože opada, volumen se smanjuje, a nivo hidriranosti je sve teže održavati.

Zato se već u tridesetim godinama savetuje injektabilna mezoterapija kojom se ubrizgavaju aktivne supstance poput vitamina, minerala, aminokiselina, antioksidanasa i polifenola, najčešće u mezoderm (središnji sloj kože) čime se podstiče stimulacija fibroblasta koji su odgovorni za regeneraciju kože stvarajući ključne komponente ekstracelularnog matriksa, a to su kolagen i elastin, specifična vlakna odgovorna za potporu i elasticitet kože. Na ovaj način se mogu tretirati bore, fine linije, podočnjaci, melazma, hiperpigmentacije, celulit, ožiljci, strije, opadanje kose i efikasno rešavati problem viška masnih naslaga na licu i telu.

Podelite:

Pogledajte još

Pratite vesti sa bloga

Prijavite se na našu mejling listu

proces laserske epilacije