Elpida Medical | Elpida Derm

Search
Close this search box.
Ellipse 1 (1)

Neuvia / ELPIDA DERM

široka primenu u estetici, ginekologiji i mikrohirurgiji

Radiofrekventni tretman reoblikovanja tela i lica

Šta je i koji je princip rada aparata?

Sectum je medicinski radiofrekventni uređaj koji ima široku primenu u estetici, ginekologiji i mikrohirurgiji. Radiofrekvencija je kontrolisano zagrevanje kože, koje ima povoljne benefite na stanje i izgled kože.

Estetski tretman podrazumeva tretiranje lica i tela, posebno dizajniranim i prilagođenim sondama za tretman.

Koji su koraci u  tretmanu lica i koliko traje?

U estetske svhre se koriste dve sonde, za tretman lica  i za tretman tela. Tretman ne zahteva posebne pripreme, već podrazumeva uobičajenu svakodnevnu negu kože lica, kao što je upotreba kvalitetnih preparata za uklanjanje šminke i nanošenje odgovarajućeg seruma ili kreme i nakon tretmana se može nastaviti sa svakodnevnim aktivnostima, što nam govori da tretman nije bolan i nema neželjenih efekata i veoma je komforan za klijenta.

Ellipse 1 (1)

Neuvia / ELPIDA DERM

Priprema za sam tretman lica podrazumeva:

 • Čisćenje kože od nečistoća i šminke;
 • Nanošenje specijalno dizajniranog gela sa bogatim sastavom koji povoljno utiče na održavanje lepog izgleda kože. Bogat sastav i pažljivo odabrane supstance u kombinaciji sa aparatom daju idealne neinvazivne rezulate liftinga kože lica, poboljšanu cirkulaciju tretirane regije, poboljšanu drenažu, vlažeći i umirujući efekat, kao i antioksidativnu zaštitu kože;
 • Zagrevanje kože i pokreti tokom izvođenja tretmana dodatno dovode do relaksacije i uživanja. Na licu se rade predeli obraza i podbradak u trajanju od 10-15min po strani i čelo koje se radi kraće, od 5-10 minuta jer je na čelu odmah ispod kože kost.
Ellipse 1 (1)

Neuvia / ELPIDA DERM

Koji aktivni sastojci se nalaze u gelu za lice i kako deluju?

Pažljiv odabir aktivnih komponenti i njihova kombinacija su od velikog znacaja kada je koža lica u pitanju.

 • Glycogen – poboljšava apsorpciju hijaluronske kiseline koja je neizostavna komponenta svih proizvoda za negu kože, podstiče fibroblaste da sintetišu kolagen, koji daje čvrstinu i održava mladalački izgled.
 • Physalis angulata extract – umiruje kožu, smanjuje crvenilo, svrab i upalu kože i čini je zdravom.
 • Hialuronic acid – (Hijaluronska kiselina) – nalazi se svuda u našem organizmu a posebno je značajna za izgled kože. Poseduje veliki kapacitet vezivanja vode, što doprinosi hidrataciji kože, održavanju čvrstine i usporava pojavu znakova starenja.
Ellipse 1 (1)

Neuvia / ELPIDA DERM

Koja temperatura se postiže na licu i šta postižemo tom temperaturom?

Efekte koje postižemo u toku tretmana lica su:

 1. Lifting;
 2. Povećanje mišićnog tonusa;
 3. Ublažavanje mišićnog spazma;
 4.  Zaglađivanje finih bora;
 5. Ublažavanje vidljivosti oziljaka od akni;
 6. Aktivacija fibroblasta koji sintetišu kolagen i elastin i na taj način u koži dolazi do povećanja elastičnosti i čvrstine, pospešuje se cirkulacija i limfna drenaža pa je samim tim bolja ishrana kože;
 7. Temperatura koja se koristi je 38 do 40°.

Koje su indikacije i kome je namnjen tretman lica?

Indikacije za tretman lica radiofrekvencijom su:

 1. Znaci starenja;
 2. Ovalni oblik lica;
 3. Bore;
 4. Opuštena koža lica.

Tretmanom se mogu podvrgnuti svi koji žele neinvazivnom metodom da ulepšaju svoju kožu lica. Kontraindikacija ima jako malo i to su:

 • Osobe mlađe od 18 godina;
 • Dojilje;
 • Aktivni oblici herpesa;
 • Terapija oralnim retinoidima i antikoagulansima.

Preporučen broj tretmana za regiju lica je 4-6 tretmana u razmaku od jedne nedelje.

Koji su koraci u tretmanu tela i koliko traje?

Kao i kod tretmana lica, ne zahteva posebnu pripremu, tretman je neinvazivan i potpuno bezbolan i klijent može nastaviti sa svakodnevnom aktivnošću odmah nakon tretmana. Koža tretirane regije na telu treba biti čista, bez ikakvih promena i tretman se odmah može započeti. To podrazumeva nanošenje gela koji upotpunjava efekte radiofrekvencije. Nežni pokreti sonde na tretiranoj regiji opuštaju i relaksiraju napete mišiće, zagrevajući kožu i dublje strukture.

Na telu možemo tretirati svaki deo gde postoje lokalizovane masne naslage ili opuštenost kože ili možemo tretirati delove tela koje želimo da preoblikujemo. Tretman u proseku traje 20 minuta po regiji, ali sve to zavisi od veličine regije, pristup je individualan i razlikuje se kod svakog.

Ellipse 1 (1)

Neuvia / ELPIDA DERM

Koji aktivni sastojci se nalaze u gelu za telo i kako deluju?

Gel za telo sadrži supstance koje ubrzavaju metabolizam, sprečavaju zadržavanje vode, pospesuju cirkulciju tretirane regije, doprinose poboljšanju limfne drenaže, redukciji celulita, utiče na ćelije kože koje daju čvrstinu koži.

 • Caffeine (kofein) – deluje tako što ubrzava metabolizam, limfnu drenažu i učestvuje u procesu smanjenja celulita tako što prodire u dublje slojeve kože i deluje na ćelije masnog tkiva (adipocite).
 • Fermented soybean extract (ekstrakt soje) – odlicno hidratišuće dejstvo.
 • Glaucine podstiče masne ćelije (adipociti) da oslobađaju trigliceride i na taj način dolazi do njihovog propadanja.
Ellipse 1 (1)

Neuvia / ELPIDA DERM

Koja temperatura se postiže na telu i šta postižemo tom temperaturom?

Efekti koje postizemo tretiranjem tela su: 

 1. Ubrzavanje metabolizma – povećanjem temperature se ubrzavaju hemijske reakcije pri čemu se troši veća količina kiseonika, hranljivih materija i proizvodi se više metabolite;
 2. Reoblikovanje tela (uticaj na masne naslage), redukcija celulita, smanjenje opustenosti koze na temperaturi od 40-42°;
 3. Vazodiltacija – dolazi do širenja krvnih sudova I kapilara, više protoka krvi i na taj način kiseonik i hranljive materije dolaze do periferije;
 4. Poboljšana detoksikacija – zbog povećane ćelijske aktivnosti i vazodilatacije, organizam se oslobađa štetnih materija.

Radiofrekvencija regije tela stimuliše adipocite (masne ćelije), postaju propustljiviji, oslobađaju trigliceride i na taj način se masno tkivo redukuje (smanjuje). Rezultat i cilj bi trebao biti smanjivanje volumena adipocita, kao i redukovanje masnih naslaga i samim tim dobijamo reoblikovanje tela.

Koje su indikacije i kome je namenjen tretman tela?

Indikacije za tretman tela radiofrekvencijom su:

 1. Celulit;
 2. Lokalizovano masno tkivo;
 3. Usporen metabolizam dela tela;
 4. Opuštena koža.

Preporučen broj tretmana za regiju tela je 6-8 tretmana u razmaku od jedne nedelje.

Tretman je namenjen osobama koje žele da se reše upornog celulita ili masnih naslaga i zategnu svoje telo, uz pravilnu ishranu i fizičku aktivnost. 

Kontraindikacije za tretman tela su:

 • Pejsmejker;
 • Metalni implantanati u regiji koja se tretira;
 • Trudnoća;
 • Osobe mlađe od 18 godina;
 • Srčani poremećaji;
 • Akutna upalna stanja.
Slika pre i nakon 4 tretmana tela
Ellipse 1 (1)

Neuvia / ELPIDA DERM

Imate pitanja?
Konaktirajte nas