Elpida Medical | Elpida Derm

Skidanje masnih naslaga – Kako skinuti salo sa stomaka, ruku i podbratka

masne naslage na stomaku i rukama

Podelite:

Masne naslage su nešto sa čime se mnogi ljudi bore, posebno na određenim delovima tela kao što su stomak, ruke i podbradak. Iako je važno da prihvatite i volite svoje telo takvo kakvo jeste, važno je i da vodite računa o svom zdravlju i da se osećate prijatno u svojoj koži. Za početak, evo nekoliko saveta kako skinuti salo sa stomaka.

Zdravo se hranite

Zdrava ishrana je neophodna za gubitak telesne masti. Fokusirajte se na ishranu bogatu hranljivim materijama poput voća, povrća, nemasnih proteina i zdravih masti. Izbegavajte prerađenu hranu, slatka pića i hranu bogatu zasićenim mastima. Uravnotežena ishrana može pomoći u smanjenju ukupne telesne masti, a to uključuje i skidanje sala sa stomaka.

Uključite kardio vežbe

Kardio vežbe kao što su trčanje, plivanje i biciklizam su odlične za sagorevanje kalorija i smanjenje telesne masti. 30 minuta dnevno, pet dana u nedelji će biti sasvim dovoljno. Za najbolje rezultate, pokušajte da kombinujete kardio vežbe sa drugim tipovima vežbi.

Joga

Joga je odličan način da se smanji stres i poboljša fleksibilnost, ali takođe može pomoći da skinete masno tkivo na stomaku. Određene poze joge, poput poze daske i poze čamca, mogu ciljati stomak i ruke, dok druge poze mogu pomoći u zatezanju celog tela. Pored toga, joga može pomoći u smanjenju stresa i promovisanju opuštanja, što može pomoći u gubitku težine.

Pijte puno vode

Voda za piće može pomoći u smanjenju telesne masti i podsticati gubitak težine. Voda radi na izbacivanju toksina iz tela, smanjenju gladi i povećanju metabolizma. Ciljajte na najmanje osam čaša vode dnevno kako biste promovisali gubitak težine i smanjili masne naslage u telu.

Kriolipoliza

Ovo je neinvazivna procedura koja zamrzava masne ćelije, uzrokujući da one odumru i budu eliminisane iz tela kroz prirodne procese. Ovo je odličan način za skidanje masnih naslaga sa stomaka.

Laserska lipoliza

Ovo je neinvazivna procedura koja koristi lasersku energiju za razbijanje masnih ćelija. Masnoća se zatim eliminiše prirodnim procesima. Ovaj tretman je takođe odobren od strane lekara i može smanjiti količinu masti u predelu stomaka.

Radiofrekventni (RF) tretmani

Još jedna neinvazivna procedura koja koristi radiofrekventnu energiju da zagreje masne ćelije i utiče na skidanje masnih naslaga sa stomaka. Masnoća se zatim eliminiše iz tela prirodnim procesima. RF tretmani takođe mogu stimulisati proizvodnju kolagena, koji može zategnuti kožu na tretiranom području.

Uklanjanje masnih naslaga sa predela pazuha

Masnoća u predelu ruku je uobičajena i normalna pojava i može se javiti kod svih ljudi, nevezano za pol. Dešava se i kod muškaraca i kod žena, ali je češće kod žena. Istraživanja su pokazala da genetika u velikoj meri utiče na distribuciju telesne masti.

Ako ste gojazni, akumulacija viška masti može dovesti do taloženja potkožne masti u predelu ispod pazuha i ruku. Hormoni takođe igraju ulogu u razvoju masti u ovom predelu jer je tkivo dojke osetljivo na hormonske promene. Promene u estrogenu, progesteronu i prolaktinu mogu izazvati oticanje grudi, povećavajući masnoću između grudi i ispod pazuha.

Kako ukloniti masne naslage sa ruku

Jedno od najuzbudljivijih otkrića u kozmetičkoj dermatologiji bilo je trajno uklanjanje masti kroz zamrzavanje masnih ćelija u telu. Najpopularnija tehnika smanjenja masnih ćelija, uključujući masne naslage na rukama, je kriolipoliza. Kriolipolizu su otkrila dva medicinska istraživača sa Harvarda koji su primetili da se kod dece pojavljuju rupice na obrazima nakon konzumiranja leda.

Kriolipoliza može eliminisati masnoću zamrzavanjem masnih ćelija unutar tretiranog područja, omogućavajući telu da trajno izbaci ove masne ćelije kroz sopstvene prirodne metaboličke procese.

Kako ukloniti masne naslage u nadlakticama

Postoji niz različitih metoda koje se mogu koristiti za poboljšanje izgleda nadlaktica. Nehirurške opcije su odličan metod za konturisanje nadlaktica bez potrebe za invazivnom kozmetičkom hirurgijom i često nude trajne rezultate.

Ove metode uključuju kriolipolizu ili lipolizu za trajno uklanjanje masti i kao i tretmane za zatezanje kože. Masne naslage se takođe mogu ukloniti sa nadlaktica hirurškim metodama, mada bi svaka hirurška procedura zahtevala opštu anesteziju, vreme oporavka i izbegavanje aktivnosti nekoliko nedelja nakon operacije.

Kako ukloniti podbradak?

Vežbanje i masaža

Fizičke vežbe mogu vam pomoći da izgubite na težini, oblikujete vaše telo i ojačate mišiće. Čak i samo hodanje od 30-60 minuta dnevno može biti veoma korisno za vašu ukupnu kondiciju.

Takođe možete raditi neke vežbe koje ciljaju vašu bradu, posebno. Jačanje mišića vilice može vam pomoći da zategnete lice i podstaknete bolje držanje lica, što pomaže u smanjenju pojave podbratka.

Smanjenje težine i promena ishrane

Pitate se kako da eliminišete podbradak? Gubitak težine je dokazana metoda. Kako gubite težinu, masti će početi da nestaju sa celog tela, uključujući bradu. Ako imate problema sa mršavljenjem ili ne znate odakle da krenete, preporučujemo da se obratite lekaru ili nutricionisti.

Kozmetički tretmani

Osim gore navedenih metoda, kozmetički tretman može biti jako koristan.

Evo nekoliko opcija koje biste trebali da probate

Proizvodi za negu kože – Proizvodi za negu kože mogu da vam pomognu da zategnete i zagladite kožu, smanjujući pojavu podbratka i vraćajući vam prirodan i lep izgled. Ovo je odlična opcija za masažu lica. Serumi i maske za lice su pristupačni i neinvazivni, tako da je ovo idealno ako želite da izbegnete operaciju.

Lipoliza – Ova metoda uklanjanja masnih naslaga je dosta efikasna u eliminisanju podbratka. Radi se o neinvazivoj proceduri, a efekat je sličan liposukciji. Važno je napomeniti to da ukoliko se pridržavate zdravim životnim navikama, neće doći do jo-jo efekta.

Liposukcija lica – Ako nijedna od gore navedenih metoda ne odgovara vašim potrebama, liposukcija lica može biti prava opcija za vas. Ovo uključuje vađenje masti kroz rezove na licu. Veoma je efikasan, ali ima mnogo veći rizik od komplikacija i duže vreme oporavka, pa preporučujemo da isprobate druge tretmane pre nego što se okrenete hirurškoj intervenciji.

Podelite:

Pogledajte još

Pratite vesti sa bloga

Prijavite se na našu mejling listu

proces laserske epilacije