Elpida Medical | Elpida Derm

Zašto izabrati Easy TCA? Asist. Dr spec. Kristina Davidović, KOL Skin Tech Pharma Group

Podelite:

Na kongresu „Ultimativni vodič kroz hemijske pilinge“ održanom 29.2.2020. pred više od 200 doktora, predstavljeni su hemijski pilinzi svetski priznate kompanije Skin Tech Pharma Group i iskustvo naših istaknutih eksperata struke u njihovoj svakodnevnoj primeni.

Tako je dr Davidović posebno izdvojila Easy TCA zato što je reč o specijalnoj formulaciji koja omogućava veliki komfor u radu, uključuje širok spektar indikacija, pruža visoku bezbednost, odsustvo neželjenih reakcija i garantuje vrhunske rezultate. Osim što se koristi preko 25 godina, jedinstvenim ga čini i podatak da je svojevremeno proglašen najboljim pilingom svih vremena, što mu daje dodatnu vrednost i kredibilitet. Naime, radi se o složenoj formulaciji TCA kiseline i AHA kiselina za ljušćenje na površinskom i srednje dubokom nivou epiderma / derma.

Sadrži i saponine, fitičnu kiselinu, kao i askorbinsku koja uništava slobodne radikale, super oksid dismutazu i elemente u tragovima. Može se primenjivati kako na licu, tako i na telu. Ovo je tretman izbora za tretiranje složenijih stanja kao što su akne, strije, duboki ožiljci, naročito u kombinaciji sa rolerom, dermapenom ili specijalnom medicinskom šmirglom kada ostvaruje sinergijsko dejstvo mehaničkom povredom tkiva i hemijskom opekotinom.

Primarna uloga doktora prilikom konsultacija sa pacijentom jeste da sagleda psihofizički status istog, obavi anamnezu, a potom odredi tip, debljinu i strukturu kože. Nakon adekvatno pripremljene i dezinfikovane kože, rastvor Easy TCA nanosi se posebnim štapićima koji dolaze u paketu sa hemijskim pilingom. Kružnim pokretima i uniformno, idemo do pojave tačkastog frostinga, a možemo doći i do oblačastog , čak i belog, u zavisnosti od problematike i rezultata kojima težimo i radu.

Posle izvedene intervencije, koristi se post peel maska koja ima snažno antiinflamatorno svojstvo, a kod pacijenata istog trenutka nestaju senzacije. Važno je podvući da ovaj tip nege sprečava melanogenezu i kožu održava hidriranom. Dr Kristina Davidović govorila je i o primeni pilinga TCA Pain Control koji u sebi osim TCA sadrži i 3% fenola, nema senzacija, pa je tretman lagodniji za samog pacijenta.

Njegovom upotrebom, čak i sa manje prelaza, brže postižemo frosting. Idealan je za neoštećenu i potpuno zdravu kožu, tako da se ne može kombinovati sa mikronidlingom i abrazivnim protokolom. Takođe se dotakla i pilinga kao što je Easy TCA Classic koji se može izvoditi u okviru sezone jednom do najviše 4 puta, u vremenskom razmaku od 7 do 10 dana.

Prvi korak je određivanje debljine kože, potom se lice deli na 7 delova kako bi se ista količina pilinga ravnomerno rasporedila. Nanosi se štapićem pod većim uglom od 90°, napred – nazad, i nikako se ne zaobilaze spoljne ivice usana, kao ni gornji i donji kapci. Ukoliko je koža deblja, sigurno će se pojaviti eritem, dok će se kod srednje debele i tanke, uočiti tačkasti frosting.

Napominjemo još jednom da je krema sa visokim zaštitnim faktorom – Melablock obavezna, a da su kreme koje su deo odgovarajućeg protokola za koji se doktor i pacijent odluče na osnovu indikacija i željenih rezultata, takođe vrlo korisne i delotvorne.

Iza našeg dugogodišnjeg rada sa doktorima na polju edukacija za primenu estetskih procedura, stoji ekspertiza, znanje, ulaganje u inovacije, praćenje svetskih trendova i trud da i našim kolegama budu dostupni kako bi unapredili svoje veštine u skladu sa najsavremenijim naučnim dostignućima.

Podelite:

Pogledajte još

Pratite vesti sa bloga

Prijavite se na našu mejling listu

proces laserske epilacije