Elpida Medical | Elpida Derm

Search
Close this search box.

Zatezanje lica – tretmani za lifting lica bez operacije

zatezanje lica elpida group

Podelite:

Podmlađivanje lica je jedan od glavnih razloga zbog kog se odlučujemo na određene, estetsko-medicinske tretmane, a danas je ponuda toliko široka, da je zaista teško odlučiti se za pravi.

Ipak, prednost dajemo neoperativnim metodama, koje su neinvazivne, mahom bazirane na prirodnim supstancama koje se ubrizgavaju u lice, tako da pored estetskog efekta, ovakvi tretmani doprinose i zdravlju kože na duže staze. Donosimo nekoliko bitnih saveta koji se tiču tretmana za zatezanje lica, kao i konkretne metode koji će vam pomoći da vaše lice izgleda podmlađeno i sveže.

Kada je vreme za zatezanje lica?

Pravo vreme za zatezanje lica ne može se precizno odrediti jer se radi o individualnim osobinama pojedinca, odnosno o stanju kože koje je specifično kod svakog pacijenta, kao i o specifičnim faktorima koji na kožu utiču, a koji mogu biti unutrašnji i spoljašnji, u zavisnosti da li su na nepovoljno stanje kože uticale promene unutar našeg organizma ili nešto iz spoljne sredine.

Savet je svakako da treba preventivno delovati protiv prvih znakova starenja, tako da se adekvatna nega u ove svrhe preporučuje već u dvadesetim godinama. Nešto invazivniji tretmani primenjuju se u zrelijem dobu.

Kada je reč o zatezanju lica, sa ovim tretmanima se uglavnom ne počinje pre tridesete godine, jer oni ipak zahtevaju kontinuitet i posvećenost, odnosno treba ponavljati tretmane nakon određenog vremenskog perioda, tako da nema potrebe prerano kretati sa zatezanjem lica.

Najbolji tretmani za zatezanje lica

Kao najbolji neinvazivni tretmani za zatezanje lica izdvajaju se tretmani hijaluronskim filerima i mezonitima, koji su dali vrhunske rezultate u kratkom vremenskom periodu nakon tretmana. Radi se o tretmanima koji će zategnuti kožu lica, ali i učiniti da njena struktura postane bolja, koža lica naizgled podmlađena i glatka, a efekti dugoročni.

Zatezanje lica hijaluronskim filerima

Hijaluronski fileri su proverena i verovatno najbezbednija metoda za podmlađivanje lica, zatezanje kože lica i zdravlje kože lica uopšte. Radi se o bezbolnom ubrizgavanju hijaluronske kiseline, kombinovane sa aminokiselinama, vitaminima i drugim sastojcima koji se ubrizgavaju u kožu na precizno određenim mestima.

tretman zatezanje lica elpida group

Ubrizgavanje hijalurosnkih filera osim što doprinosi zatezanju kože lica, utiče na regeneraciju kože i može se koristiti i u čisto estetske svrhe, kao što je povećanje usana, korekcija nosa, popunjavanje jagodica i slično. Zatezanje kože lica hijaluronskim filerima pokazalo se kao veoma efikasno usled direktnog ubrizgavanja hijalurona u dublje slojeve kože, čime se podstiču brojni procesi u ćelijama.

Sam tretman traje od 15 do 30 minuta, nakon čega se možete vratiti uobičajenim aktivnostima bez bojazni od iritacija. Jako je važno pažljivo odabrati ordinaciju, odnosno salon u kom ćete se podvrgnuti hijaluronskim filerima, jer efekat tretmana zavisi od kvaliteta samih filera i stručnog lica koje sprovodi tretman. Na tržištu je danas dostupno mnogo proizvođača, te su zato i cene tretmana različite, ali kod ovakvih usluga treba biti posebno obazriv.

Zatezanje lica mezonitima

Mezoniti su tretman na bazi specijalnih vlakana koji imaju sposobnost da se razgrade, odnosno resorbuju u koži nakon određenog vremena od ubrizgavanja, te se ova metoda ističe u dugoročnosti efekta. Mezoniti se pod kožu aplikuju specijalnom tankom i dugačkom iglom, čime se postižu dubinske promene u koži, odnosno podstiče nova proizvodnja kolagena. Mezoniti deluju tako što grade mrežu koja čini da se koža primetno zateže, bore izglađuju i poboljšava tonus kože. Krajnji rezultat je efekat fejsliftinga koji se zadržava i do dve godine.

Vreme koje je mezonitima potrebno da deluju je oko pola godine, do devet meseci. U ovom periodu mezoniti se razgrađuju i grade svojevrsnu armaturu u koži koja doprinosi pomenutim efektima. Dovoljan je jedan tretman za potpuni efekat, a ponavljanje sledi tek nakon otprilike dve godine.

Da li je potrebno pripremiti lice pre tretmana zatezanja?

Pre tretmana zatezanja kože lica  nije potrebno da samostalno pripremate lice na bilo koji način, osim što bi trebalo da na tretman dođete bez šminke kako biste olakšali detaljno čišćenje lica koje je neophodno uraditi pre početka tretmana, odnosno pre nanošenja anestetika. S obzirom na to da se radi o minimalno agresivnim metodama zatezanja lica, nema opasnosti od krvarenja, većih podliva i alergija.

Podelite:

Pogledajte još

Pratite vesti sa bloga

Prijavite se na našu mejling listu

proces laserske epilacije