Elpida Medical | Elpida Derm

Search
Close this search box.

10 Razloga zašto su 3D mezoniti pravi izbor za lifting lica

Podelite:

Svaka žena želi da izgleda mlađe i lepše, ali mnoge se plaše invazivnih procedura poput operacije lica. Srećom, danas postoji mnogo neinvazivnih opcija, uključujući 3D mezonite. Ova nova tehnologija omogućava podizanje kože lica bez hirurškog zahvata. U ovom članku ćemo istražiti 10 razloga zašto su 3D mezoniti pravi izbor za lifting lica.

Bezbolan tretman

Jedan od najvećih benefita 3D mezonita je to što je tretman bezbolan. Nema potrebe za anestezijom ili ubodima igle. To znači da nema perioda oporavka i možete nastaviti sa svojim redovnim aktivnostima odmah nakon tretmana.

Brzo vidljivi rezultati

3D mezoniti pružaju brzo vidljive rezultate. Već nakon prvog tretmana, videćete poboljšanja u izgledu vaše kože. Mezoniti podižu tonus kože i smanjuju bore, što daje mladolik izgled licu.

Poboljšava teksturu kože

Osim što smanjuju bore, 3D mezoniti mogu i poboljšati teksturu vaše kože. Tretman podstiče proizvodnju kolagena i elastina, što će vašu kožu učiniti glatkom i sjajnom.

Nema ožiljaka

Kod nekih drugih metoda liftinga lica može doći do ožiljaka. Međutim, 3D mezoniti su bezbedni i nemaju rizik od ožiljaka. Ovo je posebno važno za one koji imaju osetljivu kožu.

Dugotrajni rezultati

Rezultati 3D mezonita su dugotrajni. Efekti traju između 6 meseci i godinu dana, zavisno od osobe do osobe. Nakon toga, možete ponoviti tretman kako biste održali svoj mladoliki izgled.

Bezbedan tretman

3D mezoniti su bezbedni za sve tipove kože i ne dovode do rizika od infekcija ili alergijskih reakcija. Ovo je velika prednost u poređenju sa drugim metodama liftinga lica.

Nema hirurškog zahvata

3D mezoniti su neinvazivni, što znači da nema potrebe za hirurškim zahvatom. To znači da nećete morati da prolazite kroz period oporavka, kao što bi bio slučaj kod operacije lica.

Podmlađuje celo lice

3D mezoniti ne samo da podižu kožu lica, već mogu podmladiti celo lice. Tretman će poboljšati izgled vašeg čela, obraza, brade i vrata.

Poboljšava samopouzdanje

Kada se osećate dobro u svojoj koži, to će se odraziti na vaše samopouzdanje. 3D mezoniti vam mogu pomoći da se osećate bolje i da budete sigurni u svoj izgled.

Brz i jednostavan tretman

3D mezoniti su brz i jednostavan tretman. Tretman obično traje oko 30 minuta i može se obaviti u kancelariji vašeg kozmetičara. To znači da nećete morati da potrošite mnogo vremena na održavanje lica.

Šta su 3D mezoniti?

3D mezoniti su nova tehnologija za lifting lica koja se izvodi neinvazivno, bez potrebe za hirurškim zahvatom. U osnovi, 3D mezoniti su vrsta niti koje se umetnu ispod kože lica kako bi se podigla i zategla koža.

One su napravljene od materijala koji se prirodno rastvara u telu, tako da nema rizika od infekcija ili alergijskih reakcija. Tretman obično traje oko 30 minuta i ne zahteva period oporavka, što ga čini popularnim među onima koji žele da podignu i zategnu kožu lica bez potrebe za hirurškim zahvatom.

Svi koji su se podvrgli ovom zahvatu kažu da imaju veoma pozitivna 3D mezoniti iskustva.

Kako se ovaj tretman izvodi?

3D mezoniti tretman izvodi se pomoću vrlo tankih igala koje se umetnu ispod kože. Kada su igle umetnute, niti se provuku kroz kožu lica i zategnu kako bi se postigao željeni efekat. Ovaj postupak je bezbolan i traje oko 30-60 minuta, u zavisnosti od područja koje se tretira.

Pre nego što započne tretman, kozmetičar će vam očistiti kožu i primeniti lokalni anestetik kako bi se smanjila nelagodnost tokom postupka. Nakon toga, igle se umetnu ispod kože i niti se provuku kroz kožu. Niti se zatim zategnu kako bi se postigao željeni efekat podizanja kože.

Nakon tretmana, nećete imati vidljivih znakova da ste bili podvrgnuti tretmanu i moći ćete se odmah vratiti svojim uobičajenim aktivnostima. Ipak, postoje neke smernice koje treba slediti nakon tretmana, na primer, izbegavanje fizičke aktivnosti ili sunčanja u roku od nekoliko dana nakon tretmana. Vaš kozmetičar će vas upozoriti na sve smernice koje treba slediti nakon tretmana.

Koliko je efikasan ovaj tretman?

3D mezoniti su vrlo efikasan tretman za lifting lica. Efekti tretmana su vidljivi odmah nakon tretmana i traju između 6 meseci i godinu dana, u zavisnosti od osobe do osobe. Nakon tog vremena, tretman se može ponoviti kako bi se održao efekat podizanja kože.

Jedan od razloga zašto su 3D mezoniti tako efikasni je što podstiču proizvodnju kolagena i elastina u koži. Ova dva proteina su važna za zdravlje kože i čine je glatkom i čvrstom. Podizanjem kože, 3D mezoniti stimulišu proizvodnju kolagena i elastina, što doprinosi dugoročnim efektima liftinga lica.

Još jedna prednost 3D mezonita je ta što se tretman može prilagoditi individualnim potrebama pacijenta. Kozmetičar može podesiti dubinu i broj niti koje se koriste kako bi se postigao željeni efekat podizanja kože na različitim delovima lica.

Ukratko, 3D mezoniti su vrlo efikasan tretman za lifting lica koji pruža brzo vidljive rezultate i dugoročne efekte.

Koje regije lica se mogu tretirati?

3D mezoniti se mogu koristiti za tretiranje različitih regija lica. Ovaj tretman je posebno efikasan za podizanje i zatezanje kože na sledećim oblastima lica:

  • Jagodice – 3D mezoniti mogu pomoći da se podignu jagodice i poboljša kontura lica.
  • Brada – Mezoniti mogu pomoći u postizanju čvršće i zategnutije brade.
  • Vrat – 3D mezoniti mogu pomoći da se zategne koža vrata i poboljša izgled celog područja.
  • Čelo – Mezoniti mogu pomoći u smanjenju bora na čelu i poboljšanju izgleda kože na ovom području.
  • Usne – Tretman 3D mezonitima može pomoći da se podignu usne i smanji vidljivost finih linija oko usana.
  • Oči – Mezoniti se mogu koristiti za podizanje kapaka i smanjenje vidljivosti tamnih krugova i podočnjaka.
  • Nos – 3D mezoniti se takođe mogu koristiti za podizanje vrha nosa i smanjenje vidljive asimetrije.

Važno je napomenuti da se 3D mezoniti mogu prilagoditi individualnim potrebama pacijenta i da vaš kozmetičar može preporučiti najbolji tretman za vaše specifične potrebe, a kod njega se može saznati i 3d mezonitu cena.

Podelite:

Pogledajte još

Pratite vesti sa bloga

Prijavite se na našu mejling listu

proces laserske epilacije