Elpida Medical | Elpida Derm

Konturisanje usana – kako do savršenog oblika?

Podelite:

Osim što su simbol ženske lepote i što poslednjih godina vlada sveopšti trend punih usana, ova regija lica zaista u velikoj meri utiče na celokupan izgled. Iako smo svedoci i čestih, prenaglašenih i neprirodnih primera korigovanih usana, u rukama istinskih stručnjaka možete postići potpuno prirodan i jedar izgled, bez bojazni da će ova promena naružiti ono što vam je priroda dala.

Konturisanje usana u tom smislu nije nimalo lak zadatak, a prvi korak ka promeni jeste konsultacija sa sertifikovanim stručnjacima u ovoj oblasti koji će, u skladu sa vašim željama, proceniti koje rešenje je najbolje za vaše usne.

Zasigurno najpouzdanija i najzastupljenija metoda za postizanje savršenog oblika usana su hijaluronski fileri, bazirani na potpuno prirodnoj supstanci, sa mogućnošću resorpcije, što znači da ne ostavljaju trajne posledice, te daju  prostora za dalju dopunu i moguće korekcije.

Krajne bezbedna, kratkotrajna i bezbolna procedura za manje od pola sata vam može doneti toliko željeni izgled.

Metode konturisanja usana

Konturisanje usana je u praksi estetske medicine često zastupljeno, a može se sprovoditi na nekoliko načina, od kojih neki polako postaju prevaziđeni, dok su hijaluronski fileri zadobili svu naklonost kako stručnih lica, tako i klijenata.

Konturisanje sopstvenim tkivom

Ovo je jedna od bezbednih metoda konturisanja usana koja podrazumeva prenos masnog tkiva sa matičnim ćelijama, što za efekat ima i podmlađivanje kože usana. Masno tkivo se uzima uglavnom sa unutrašnje strane butina, gde je koncentracija matičnih ćelija i estrogena velika.

Hijaluronski fileri za usne

Najtraženiji i najefektniji način za konturisanje usana koji postiže prirodan izgled usana, a najveću prednost krije u potpuno prirodnom sastavu, jer se hijaluron već nalazi u strukturi naše kože. Sastav hijalurona je najsličniji šećeru (radi se o složenom saharidu), te se u telu (odnosno na mestu implementacije) vremenom razgrađuje. Sa sobom ne nosi alergijske reakcije, a ukoliko nije postignut željeni rezultat, postoji supstanca koja ga razgrađuje, tako da je lako izvršiti korekcije.

Zašto je oblikovanje usana hijaluronskim filerima najbolji izbor?

Hijaluron je napravio pravu malu revoluciju u svetu estetske medicine, a njegova primena je veoma široka. Oblikovanje usana hijaluronom je jedna od najpopularnijih njegovih namena i stručna lica se mahom odlučuju baš za ovaj materijal kada treba korigovati usne.

Razlog je u brojnim benefitima koji se tiču samog načina rada, ali rezultata koji pruža. Prirodan izgled, mogućnost resorpcije materijala, efekat koji traje oko godinu dana, a razlika je uočljiva već nakon prve inervencije, minimalan period oporavka nakon tretmana, nemogućnost izazivanja alergijskih reakcija – samo su neke od prednosti hijaluronskih filera za usne.

oblik usana

Kao što smo nagovestili, radi se o prirodnoj supstanci koja oko sebe vezuje veće količine molekula vode, a otprilike 15 grama hijalurona se nalazi u telu odraslog čoveka, dok je kod mlađih prisutan u količini od oko 30 grama. To znači da vremenom nivo hijalurona u organizmu opada, a najbolji način za nadoknađivanje jesu hijaluronski fileri, praćeni, naravno, i adekvatnom kućnom negom. Osobenosti hijaluronskih filera omogućavaju i anti-ejdž efekat (popunjavanje finih linija i bora)  i povećanje volumena i ispravljanje kontura lica (jagodice, nos, usne, linije donje vilice,  kapci, podočnjaci).

Primena hijalurona u oblikovanju usana je najbezbedniji način da ovaj deo lica dobije drugačije konture i veći volumen. Hijaluronski fileri su veoma praktični zbog mogućnosti da isprave i mikroregije na usnama, što znači da se u zavisnosti od želja klijenata određuje i vrsta i količina filera: mogu biti implementirani u uglove usana, u samo jednu usnu, mogu ispraviti asimetriju usana i slično.

Hijaluron se kombinuje sa masnim tkivom ili različitim gelovima, koji ulaze u sastav filera, i na taj način postiže potpun efekat. Takođe, fileri neutrališu fine linije i borice oko ivica usana, a usne dobijaju i jedru, rumenu boju.

Kako izgleda sam proces konturisanja usana filerima?

Konturisanje usana uz pomoć hijaluronskih filera je neinvazivna i jednostavna procedura. Pre implementiranja filera, koža mora biti potpuno očišćena. Na usne se potom stavlja anestetik, najčešće u obliku gela ili kreme, koji će učiniti da aplikovanje bude potpuno bezbolno. Sam hijaluron, odnosno koktel koji čini filere, ubrizgava se veoma tankim iglicama u usne.

Nakon procedure, efekti su odmah vidljivi, usne su punije, sa naglašenim konturama i jasno izdefinisane.

Pre nego što se odlučite za proceduru, potrebno je da se posavetujete sa lekarom koji će umeti da proceni realan potencijal i efekat koji možete dobiti hijaluronskim filerima.

Da li su hijaluronski fileri trajno rešenje za oblikovanje usana?

Hijaluronski fileri nisu u potpunosti trajno rešenje za oblikovanje usana. Efekti traju oko godinu dana, a onda je potrebno ponoviti tretman. Svaki novi tretman hijaluronskim filerima uglavnom podrazumeva manju količinu hijalurona, a efekat je duži nego prethodni.

Da li je potrebna posebna priprema za korekciju usana?

Nije potrebna nikakva specijalna priprema neposredno pre same procedure, ali je poželjno da pacijent u periodu pre procedure ne konzumira preparate na bazi Omega 3 kiselina, vitamin E, antikoagulanse, kao i ginko, koji mogu izazvati stvaranje podliva i modrica.

Detaljno čišćenje lica i regije usana biće urađeni pre same implementacije.

Koliko traje sama procedura?

Procedura implementacije hijaluronskih filera traje od 15 do 30 minuta.

Nakon samog tretmana, izbegavajte znojenje i teže fizičke aktivnosti u narednih 12 sati. Isto važi i za šminkanje i korišćenje kozmetičkih preparata – nemojte stavljati ništa na lice.

Podelite:

Pogledajte još

Pratite vesti sa bloga

Prijavite se na našu mejling listu

proces laserske epilacije